• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 29
doba přípravy: 210 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Česká klasika, kterou nelze nemilovat. Smetanová omáčka z kořenové zeleniny s plátky hovězího prošpikovaného slaninou je totiž naprosto neodolatelná. Dejte si k ní karlovarský knedlík a labužnický zážitek bude dokonalý.

Jak na houskový knedlík

Suroviny

4 porce
  • Omáčka:
    • 100
      g špek
    • 800
      g hovězí kýta
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 2
      ks petržel
    • 2
      ks mrkev
    • 0,50
      ks celer střední velikost
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g máslo
    • 500
      ml hovězí vývar nebo vody
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 200
      ml vývar nebo voda na podlití
    • 5
      ks černý pepř
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 0,50
      ks citron
  • Knedlík:
    • 6
      ks rohlík
    • 200
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce petrželka nadrobno nasekané
    • 100
      g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Špek nakrájejte na špalíčky 1 x 1 cm, dlouhé zhruba 10 cm. Aby snáz pronikly do masa, můžete je předem dát na hodinu do mrazáku. Z masa odřežte povrchové blány a tuk. Pomocí dlouhého tenkého nože protáhněte špek masem. Pozor, maso špikujte po vlákně.

RADA: Domácí vývar podle šefkuchaře, jak na něj?

2
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravené maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku. Osolte ho a opepřete. Petržel, mrkev, celer i cibuli očistěte a nakrájejte na větší kostky.
3
V kastrolu rozpusťte máslo a maso ze všech stran zprudka opečte dozlatova. Přendejte je do malého pekáče a do výpeku vložte všechnu kořenovou zeleninu s cibulí. Občas promíchejte a restujte asi 5 minut. Nyní přidejte cukr a po 1 minutě vlijte do kastrolu asi 100 ml vody a odvařte všechny přípečky. Zalijte octem a nechte přejít varem, nakonec vmíchejte hořčici a podlijte vývarem nebo vodou. Přiveďte tekutinu k varu a přelijte do pekáče k masu. Přidejte koření, přikryjte alobalem nebo poklicí a vložte do trouby. Pečte minimálně 2 hodiny, dokud maso nezměkne, vždy po půlhodině je otáčejte.
4
Upečené maso vyjměte z omáčky a nechte ho na talíři odpočívat. Z výpeku vyberte koření, vše i se zeleninou rozmixujte dohladka. Vlijte smetanu a nechte přejít varem. Hotovou omáčku ochuťte solí a citronovou šťávou.
5
Mezitím uvařte knedlíky. Pečivo nakrájejte na kostky a nasucho orestujte na pánvi. Pak ho v míse přelijte mlékem s rozšlehanými žloutky. Přidejte špetku soli, muškátový květ a petrželku. Z bílků ušlehejte sníh. K vejcím vmíchejte mouku a nakonec velmi zlehka sníh. Na pracovní ploše rozprostřete navlhčené čisté plátno, potřete je rozpuštěným máslem, vytvarujte na něm z poloviny těsta asi 20 cm dlouhý knedlík, zaviňte a zavažte konce. Stejně připravte i druhý knedlík. Knedlíky vařte v dostatečném množství vroucí vody 20 minut, v polovině je otočte. Hotové knedlíky rozbalte a nakrájejte na plátky.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

6
Maso zbavte provázku, nakrájejte ostrým nožem na plátky a hned podávejte s omáčkou a knedlíky.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Falešná svíčková omáčka

Falešná svíčková omáčka

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Svíčková FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Černý pepř Cibule Citron Cukr krupice Dijonská hořčice Hovězí kýta Hovězí vývar Hrubá mouka Máslo Mléko Mrkev Muškátový květ Nové koření Ocet Pepř mletý Petržel Petrželka Rohlík Smetana ke šlehání Špek Sůl Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí

Těstoviny s paprikou, ricottou a…

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

23
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
10
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou…
9
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Svíčková dle Ládi Hrušky
Svíčková dle Ládi Hrušky
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně podle Richarda…
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact