• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Steak na pepři dle Karla Pinka
Napište svůj komentář k receptu

Steak na pepři dle Karla Pinka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 30
      g máslo
    • rostlinný olej
    • 4
      ks hovězí svíčková (plátky, každý cca 200g)
    • 200
      ml hovězí vývar (silný)
    • 2
      lžička pepř celý (lze naložený)
    • 50
      ml brandy
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Maso lehce klouby rukou naklepejte, z obou stran osolte, po obvodu svažte kuchyňskou nití a „otlačte“ v drceném pepři. Olej rozehřejte na těžké, nejlépe litinové pánvi nebo na pánvi s nepřilnavým povrchem, kterou ale můžete dát do trouby. Plátky masa na něm asi tři minuty z každé strany zprudka orestujte. Pánev s masem pak vložte na další tři minuty do trouby, předehřáté na 200 °C. Poté ho vyjměte a uchovejte na teplém místě.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Na pánvi ve vypečeném tuku rozpusťte máslo. Vlijte brandy a zapalte ji. Flambujte, až alkohol vyhoří. Pak přilijte vývar a přiveďte k varu. Odškrabejte přípečky a tekutinu pomalým varem nechte svařit asi na polovinu objemu. Dosolte, přidejte zelený pepř a omáčkou pak přelijte maso. Podávejte se šťouchanými bramborami.
3
----
4
=====Know-how=====
5
Maso můžete po obvodu obtočit plátkem slaniny a pak ho teprve stáhnout kuchyňskou nití. Omáčku zjemníte, když k ní ve finále přilijete 100 ml smetany ke šlehání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 13. 8. 2013 20:23

    Recept náročný na přípravu, který nedoporučuji začátečníkům (mimo jiné zkazí velmi drahé maso). Je nutno pečlivě dodržet velikost steaku a dobu přípravy.Pak budete odměněni výborným jídlem.

  • Anonymous | 22. 4. 2013 17:46

    vyborne to bylo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Restování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Hovězí svíčková Hovězí vývar Máslo Pepř celý Pepř drcený Rostlinný olej

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurkový salát alá tzatziky

Okurkový salát alá tzatziky

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Čokoládový dort V.

Čokoládový dort V.

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Langoše - expres
Langoše - expres
18
Francouzský křehký jablečný koláč
Francouzský křehký…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Starodávné pracny
Starodávné pracny
Steak Diane
Steak Diane
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Steak na pepři dle Karla Pinka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact