• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Staročeská svíčková bez masa
Napište svůj komentář k receptu

Staročeská svíčková bez masa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 145
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeská svíčková bez masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 10
      ks pepř celý
    • 8
      ks nové koření
    • 7
      ks bobkový list
    • 1
      kostka masox
    • 2
      kelímek šlehačka (á 250 ml)
    • mléko trochu
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

1
Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru a uděláme karamel. Zalijeme 0,5 l vody, když se začne vařit dáme koření + kostku masoxu a 2-3 lžíce octa.
2
Vyndáme koření, necháme vychladnout a rozmixujeme. Pak dáme vařit a rozmícháme 2 lžíce hořčice + mouku povaříme a zalijeme 2 šlehačkami, hned vypnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

Staročeská svíčková od babičky,…

Staročeská krupicová hlavička

Staročeská krupicová hlavička

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dejna | 10. 10. 2016 10:51

    Recept e zvláštně napsaný. Dáme na stranu zeleninu, pak dáme vařit cukr s vodou a kořením a pak rozmixujeme? Budiž. Recept zrovna zkouším. V ingrediencích je psaná cibule, v postupu už ne. Samozřejmě jsem na ní zapoměla. :D Hořčici tam nedám, ale dám víno. :) :-)

  • nauč se číst | 14. 2. 2016 21:33

    Je tam celý pepř ne mletý!

  • BronislavaP
    BronislavaP | 22. 1. 2016 21:42

    Omáčka byla dobrá i bez celeru, ale souhlasím s tím, že s celerem by chutnala jako svíčková více...Hořčice mi v ní nevadila. Vařila jsem bez masoxu nebo vývaru a vůbec to na chuti neubralo. Takže za mě spokojenost :-)

  • nauč se česky | 18. 12. 2015 21:35

    vIdět!!! :'(

  • nauč se česky | 18. 12. 2015 21:35

    vIdět!!! :'(

  • Janča | 6. 11. 2014 10:12

    Chtěla bych vydět jak počítáte mletý pepř!!!!!!!! :-D :-D

  • Maxwell | 31. 12. 2013 16:57

    Masox je náhrada za vývar, který je samozřejmě lepší než voda, ovšam vývar, je vývar. Proč tam není celer to fakt nevím. Jinak podle gusta, my přidáváme třeba na nudličky lovečák, nebo pár plátků slaniny. Zahušťujeme zásmažkou z hladké mouky(jen lehce). A třeba bobkový list vůbec nepoužíváme zato do toho dávám třeba já osobně 100 - 150ml suchého vína.Decentně to okyselí a přidá chuť i jemnost.

  • kajka001
    kajka001 | 17. 7. 2013 07:17

    Tuhle dobrotu si vařím káždých 14 dní alespoň jednou (-:

  • anička | 27. 3. 2013 15:21

    a sekana neni maso??? :-D

  • nataliya | 29. 5. 2012 14:01

    to neni maso to je sekana;;;;

  • recepty73
    recepty73 | 14. 2. 2011 06:43

    Ivo,to je sekaná,která se peče mimo,já jí používám jako knedlík(přílohu) ;-) ,svíčková se vaří zvlášť ;-) ... .

  • Ivana Přikrylová | 13. 2. 2011 23:36

    v názvu je uvedeno svíčková bez masa a na fotce jsou dva plátky masa, tak tomu teda nerozumím

  • recepty73
    recepty73 | 12. 2. 2011 19:43

    ...už při restování zeleniny jsem postrádal vůni celeru,takže jsem ho dodal :-( a odebral jsem porci na zkoušku s hořčicí ...:-! ,o masoxu ani nemluvím :-(

  • Alice | 8. 2. 2011 12:59

    Tohle a svíčková =-O ,ani náhodou!Celer chybí,naopak hořčice a masox přebývá :-( .

  • Dana Vaňková | 11. 12. 2008 09:29

    Nejak tam postrádám celer. Myslela jsem, ze základ svíckové je práve on.

  • Zdenka Korábová | 6. 5. 2008 12:59

    Jen malá připomínka či dotaz - kde se ve staročeské kuchyni vzal MASOX

  • Ilona | 6. 5. 2008 12:44

    z cukru se dělá karamel kvůli barvě,aby omáčka nebyla tak světlá.

  • Anina | 20. 9. 2006 20:17

    Naučila jsem se jí trochu jinak,podle jiné kuchařky. Nedávám tam ani cukr, a ani hořtici, to jsem nikde nečetla. Smetanu, nebo šlehačku to jo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Masox Mléko Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Zapečené těstoviny s pudinkem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Hermelínová omeleta

Hermelínová omeleta

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Piegusek čili makovec
Piegusek čili makovec
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Kiki a Trabo po ztrátě miminka: Detaily svatby

Kiki a Trabo po ztrátě miminka: Detaily svatby

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od babičky, recept…
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské kostky
Staročeské kostky
  • Recepty.cz
  • Staročeská svíčková bez masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact