• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Srnčí na zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí na zelenině

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí na zelenině
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • tymián
    • uzený bůček nebo špek
    • zelenina strouhaná
    • 1
      kg srnčí maso ze hřbetu nebo kýty
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks malý celer
    • 10
      ks pepř celý
    • 10
      ks nové koření
    • 10
      ks jalovec
    • 5
      ks koření divoké - tj. bobkový list
    • olej podle oka
    • voda podle oka

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaníme a prošpikujeme uzeným bůčkem nebo špekem, osolíme a dáme do pekáčku. Přidáme všechno koření a zeleninu, zakápneme olejem, podlijeme vodou a v troubě pečeme do měkka za občasného podlévání a polévání. Koření po upečení vyndáme.
2
Jako příloha se hodí bramborový knedlík nebo jen brambory.Na tuto pochoutku jdu dnes na oběd k mamince a tak jsem se s Vámi musela podělit o recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarin | 30. 12. 2010 18:00

    prober se :'(

  • Lalina | 24. 10. 2010 02:10

    A toto je čo za verziu receptu? Množstvá surovín si máme vycucať z prsta? Toto má byť vylepšenie stránok? Jedine tak na reklamy, No, niet nad odborníkov, ešte šťastie, že som si obľúbené recepty ukladala aj do počítača (aj keď, žiaľ, nie všetky).

  • Jana | 13. 2. 2007 22:44

    Se zvěřinou pracuji docela často,mám teda to štěstí a dobré kamarády.Je pravda,že spoustu papání předem marinuji alespoň 24 hod předem.Pak je masíčko ještě lepší.Všem doporučuji :-))

  • Anonym | 28. 11. 2006 22:06

    Skoro stejným způsobem dělám hovězí pečeni nebo králíka, maso nejdřív ze všech stran na povrchu rychle osmažím, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, teprve pak dávám péct. Pod pečeni dávám ještě cibuli a česnek, kousek celeru, petržele, k tomu špenát a bramborový knedlík. K pečeni na víně by mi šly zase houskáče, nebo i rýže.

  • LF. | 27. 11. 2006 18:43

    No jistě chutné a výtečné,ale zvěřina musí být cítit jako zvěřina,ten uzený bůček tomu přidá vepřovou chut, červené víno je nutnost, kořenit opatrně,ale nebát se pozužívat Jalovec,prostě docela dobré,chuťově vyvážené. Jinak něco dělůat jako a la Bažant, no prosím,ale tak maximálně kuře,vše ostatní je vždy jen typicky česká kuchyně,nikoliv špatná,ale vše jsme již jedli, chybí originalita.Mimochodem zvěřina je drahá, zdravá a tak se jídlo musí připoravit s láskou.

  • Jana | 23. 11. 2006 22:17

    Tuto pochoutku delam jako "veprove a la bazant".Zeleninu nakonec rozmixuji,vznikne vyborny sos;trosicku zahustim,kdyz je potreba.Misto uzeneho bucku staci dobra klobasa nakrajena na kolecka,tu potom vyjmeme a kazdemu dame na talir.

  • Marie Horáková | 23. 11. 2006 19:58

    Zkuste podlít místo vody červeným vínem. Je to výborné.

  • Alena | 23. 11. 2006 13:20

    Tak to Vám opravdu závidím, Martino. Mńam! Jen člověk nesmí myslet na ty krásné srnčí oči.....ale to bychom nemohli jíst maso,že? A já jsem taky na masínko...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jalovec Koření Malý celer Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Srnčí maso Tymián Uzený bůček Voda Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Ovesná kaše s banánem

Ovesná kaše s banánem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha

Černá čočka se zeleninou - salát nebo…

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

45
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
37
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i kupované dobroty pod stromeček
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i…
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
AHA.cz Zemanová zpět v Praze: Z letiště rovnou do nemocnice

Zemanová zpět v Praze: Z letiště rovnou do nemocnice

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Ženy.cz Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Blesk.cz Moderátorka Naked Attraction Timková: Myslela, že už ji nic nepřekvapí, ale…

Moderátorka Naked Attraction Timková: Myslela, že už ji nic nepřekvapí, ale…

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

  • Recepty.cz
  • Srnčí na zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact