• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Srnčí maso na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí maso na smetaně

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • srnčí maso kýta, plec nebo hřbet
    • kořenová zelenina mrkev, celer
    • koření - divočina od Vitany
    • bobkový list
    • tymián
    • uzený špek
    • smetana 12%
    • hladká mouka na zahuštění
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím mrkve a celeru pokrájeného na kostičky, zalijeme vodou přidáme bobkový list a tymián. Povrch masa zakápneme olejem, aby neosychal. Pekáč přikryjeme a necháme uležel v chladnu do druhého dne. Druhý den pekáč dáme do vyhřáté trouby na 210C a přikryté pečeme 2,5 - 3 hodiny do změknutí masa.
2
Když je maso měkké, tak jej vyjmeme na talíř a budeme se věnovat přípravě omáčky. Odstraníme bobkový list a pak ponorným tyčovým mixérem veškerou zeleninu ve šťávě rozmixujeme. Přilijeme smetanu, do které jsme rozmíchali hladkou mouku a omáčku zahustíme a chvíli provaříme. Pak vše propasírujeme přes síto a dochutíme solí.
3
Hotovou omáčku ozdobíme šlehačkou a navrch dáme lžičku brusinkové zavařeniny. Podáváme s kynutým knedlíkem a srnčím masem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 5. 1. 2015 05:37

    Toto není srnčí na smetaně, ale na zelenině. Na smetaně je se šlehačku a ne se smetanou. A nikdy bych nenechala naložené maso v zeleniné a pak to v ní nechala dělat. Takto výteče všechna šťáva z masa a to je pak suché. Maso musíte nejdříve opéct, pak opéct zeleninu a to maso v ní obalit.

  • Tonda | 1. 1. 2014 10:56

    Je to dobrý recept a taky jsme ho vyzkoušeli, přípravky a směsi od Vitany se dají nahradit klasickým kořením jalovec, pepř celý atd. Ten kdo vaří alespoň občas, tak si to udělá podle své potřeby. Ivo je to dobrý a děkuji.

  • Káta | 19. 8. 2012 14:36

    Pardon samozřejmě špek a rozmarýn :-P

  • Káta | 19. 8. 2012 14:35

    2 šlehačky 33procent tuku, zelenina, jalovec, bobkový list, nové koření, černý peř, bobkový list a rodink a slintá samozřejmě sůl a dochucujcitronovou štávou i když mi je 32 let tak détičky uznávají kuchyni našich babiček :)))

  • Vilma | 2. 3. 2012 17:59

    Nechápu jak někdo může nazývat vaření to, když používá umělé náhražky jako Divočina od Vitany nebo Gyros atd,což je ve většině receptů, to už jsou dneska opravdu všichni mimo.

  • Přesně tak | 16. 2. 2012 13:44

    Kdyby mi někdo stříknul tu příšernou hmotu ve sprayi, co jí říkají šlehačka, do talíře, hodil bych mu to na nohy. Zvláště, kdyby to bylo srnčí na smetaně, to bych se vzteky neznal. To už jsme opravdu tak zblblí, či líní? Moje bába měla na šlehačku stupidní šlehač, který se skládal z válcové nádoby, víčka s pístnicí a pístu na jejím konci, který tvořily dva plastové perforované kotoučky. Když byla smetana správně vychlazená, stačilo asi 15 až 20 šťouchů a bylo hotovo.

  • recepty73
    recepty73 | 15. 2. 2012 21:25

    ...doma srnčí nedělám, jezdím na ně ke kamarádovi, taková pánská jízda... ;-) :-D , používáme 33% šlehačku a je to výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Hladká mouka Koření - Divočina Kořenová zelenina Smetana 12% Srnčí maso Sůl Tymián Uzený špek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Rychlá čína

Rychlá čína

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Bramboráky pro děti

Bramboráky pro děti

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

104
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
84
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
76
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
76
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
36
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Srdíčka na smetaně
Srdíčka na smetaně
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
  • Recepty.cz
  • Srnčí maso na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact