• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátové karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové karbanátky

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg špenát
    • 3
      ks brambory
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • petržel
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek
    • rostlinný olej
    • hladká mouka
  • Na obalení
    • vejce
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci a nastrouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou, solí a pepřem.
2
Dobře promícháme a ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme v trojobalu. Smažíme dozlatova po obou stranách v rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými brambory a rajčatovým nebo mrkvovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro děti

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro…

Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem

Špenátové lívance s hummusem, batáty…

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 29. 3. 2017 16:12

    super recept!

  • sexuolog | 25. 1. 2011 11:08

    O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 :-D :-D

  • Barbara Karaer | 11. 10. 2008 21:49

    Vcera jsem je udelala, spotrebovala jsem vice mouky nez se pise, ale byli skutecne dobre.

  • Silva Machová | 26. 4. 2007 17:59

    Paní Iveto,dělám je jen z mraženého protlaku,dá se koupit se smetanou a je to chutnější.

  • Iveta Bílková | 14. 2. 2007 07:48

    Dá se to dělat i ze zmrazeného špenátu?

  • Anonym | 13. 2. 2007 21:35

    Hm, zkusím, možná se sněhem, míň mouky a brambor, bez strouhanky a neobalované. Nějak tak jsem to asi jedla. V lepších hotelích ve Španělsku to mívali na snídaňovém bufetu.

  • Silva Machová | 13. 2. 2007 18:07

    Delikatesa.Jen sem to musela víc zahustit,aby se daly karbenátky uplácat:).Přidala sem strouhaný sýr.Dávám za 1

  • Andrej z D. Kubína | 6. 1. 2007 19:11

    Práve som tieto karbonátky urobil. Chutia výborne. Manželka je vegetariánka. Ja som mäsiar ale budem tento recept robiť častejšie. Jediné čo som musel na recepte upraviť: dal som viac strúhanky a múky do zmesy. Lebo sa mi nedali predtým tvarovať karbonátky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Dušení Vaření Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Pepř mletý Petržel Polohrubá mouka Rostlinný olej Špenát Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Pražský koláč

Pražský koláč

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Marinované špízy

Marinované špízy

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

39
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
32
Tvarohová rýže
Tvarohová rýže
31
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
25
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
20
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Špenátové karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact