• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špekové knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Špekové knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 162
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Příprava špekových knedlíků není náročná a zvládne ji i začátečník. Nejlepší jsou se zelím a osmaženou cibulkou, podávat je ale můžete i jako přílohu k pečenému masu.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 6
      ks rohlík ideálně 1-2 dny staré
    • 250
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • 240
      g hrubá mouka
    • 150
      g anglická slanina nebo prorostlý špek
    • 1
      lžíce petrželka nasekaná
    • sůl
    • olej na potření pařáčku

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nakrájejte na kostky o straně asi 1 cm, rozprostřete je na plech a dejte asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 140 °C. Kostičky by se měly jen vysušit, ne opéct. Můžete je také den předem rozprostřít na tác a nechat oschnout při pokojové teplotě. Pak je přesypte do mísy.

RADA: 5 triků, jak uvařit ty nejlepší knedlíky. Klasické kynuté, bramborové i karlovarské

2
Nadrobno nakrájenou anglickou slaninu pomalu orestujte společně s nadrobno nakrájenou cibulí v pánvi na lžíci sádla, dokud obojí nezačne zlátnout. Dávejte pozor, abyste slaninu ani cibuli nepřipálili. Teplou směs přelijte do mísy s rohlíky, promíchejte a nechte chvilku stát, aby rohlíky vstřebaly tuk a směs trochu zchladla.
3
Do mísy přisypte hrubou mouku, promíchejte a nakonec přilijte vejce rozkvedlaná v mléce s trochou soli a přidejte nasekanou petrželku. Vše promíchejte a směs nechte stát asi 15 minut, aby pečivo mělo čas nasáknout veškerou tekutinu.

RADA: Nejčastější chyby při přípravě houskových knedlíků

4
Z připraveného těsta vytvarujte v rukou kulaté knedlíky o průměru přibližně 5-7 cm a dobře je upěchujte, aby držely pohromadě. Do širšího hrnce nalijte asi 2 cm vody, vložte do něj pařáček a potřete ho olejem. Vodu přiveďte k varu, na pařáček rozložte připravené knedlíky, hrnec zakryjte pokličkou a knedlíky vařte v páře 20 minut. Podávejte je s dušeným zelím a cibulkou osmaženou dozlatova na sádle.

RADA: Knedlíky z brambor vařené v páře: S tímto receptem se nikdy nerozvaří!

5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ŠPEKOVÝCH KNEDLÍKŮ: • Knedlíky se při vaření rozpadají: Příčinou může být moc vlhké těsto, proto je důležité nechat ho před vařením odstát, aby rohlíky do sebe natáhly vlhkost. Důležité je také vařit je v páře. • Knedlíky jsou tuhé a mazlavé: Nejčastější příčinou bývá velké množství mouky, která se při vaření promění v kompaktní, těžkou hmotu. • Knedlíky nemají hezkou strukturu: Špekové knedlíky by měly mít na řezu patrné kostičky pečiva. To se vám ale nepodaří, když pečivo po nakrájení nenecháte dostatečně proschnout. Po promíchání s tekutými přísadami se změní na kaši.
6
TIPY PRO LEPŠÍ VÝSLEDEK: • Největší úspora času se skrývá v přípravě suchého pečiva s předstihem. Můžete si ho nakrájet a vysušit klidně den předem. • Do těsta můžete přidat špetku mletého muškátového oříšku nebo trochu mleté papriky, která jim dodá i hezkou barvu. • Pro pikantnější variantu zkuste místo anglické slaniny použít paprikový špek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 3. 1. 2017 18:02

    Můj muž zapomel na tu mouku ale byli vytečnéé :D :-S :-S

  • anonym | 3. 1. 2017 18:02

    Můj muž zapomel na tu mouku ale byli vytečnéé :D :-S :-S

  • Ira | 5. 9. 2016 11:58

    No asi si to umíte domyslet, pokud jste dospělý inteligentní člověk ;)

  • Ira | 5. 9. 2016 11:58

    No asi si to umíte domyslet, pokud jste dospělý inteligentní člověk ;)

  • Jirka | 14. 2. 2015 10:42

    A kdypak se dává mouka? :-D

  • Jana | 11. 1. 2014 22:56

    A co s moukou?????????

  • MJG | 4. 5. 2012 11:37

    Jsou vyborne, delame k tomu spenat. Doporucuji.

  • Martin Horák | 30. 8. 2010 12:58

    mnamka

  • jaroslav drazdansky | 28. 5. 2008 19:57

    vyborny. jen sem pridal vic mouky a jeste jedno vajicko. a taky jsem tam dal nasekany koprivyknedliky sem musel obalit v mouce a uhnact do kulicky.

  • Pavlína | 21. 3. 2008 16:40

    Já opekám špek s cibulí.Je to výborné.Doporučuji

  • k a | 19. 7. 2006 22:12

    dobrota

  • Lenka | 10. 11. 2004 14:17

    Určitě doporučuji vyzkoušet. Mouka přijde se slaninou a ostatními přísadami a mléko jsem dala vlažné. Jsou výborné. :)

  • Mahulena | 9. 11. 2004 08:04

    Takže to necháme odpočinout i s tou mokou? A mléko se dává asi vlažné, že?

  • zdenka | 5. 11. 2004 12:52

    a co ta mouka, zřejmě příjde do těsta.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hrubá mouka Mléko Olej Petrželka Rohlík Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Bostonské krémové mufiny

Bostonské krémové mufiny

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
14
Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu II.
Špekáčky na pivu II.
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky pro silné muže
Špekové knedlíky pro silné muže
Špekové knedlíky s máslem
Špekové knedlíky s máslem
Špekové knedlíky v alobalu
Špekové knedlíky v alobalu
  • Recepty.cz
  • Špekové knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact