• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špecle s brokolicovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Špecle s brokolicovou omáčkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špecle s brokolicovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 200
      g brokolice
    • 1
      ks cibule
    • máslo - kousek
    • 40
      g anglická slanina cca
    • smetana ke šlehání nebo na vaření
    • 60
      g sýr niva nebo jiný výraznější sýr, cca
    • 400
      g špecle - polotovar nebo doma uvařené, cca

Postup přípravy receptu

1
Kousek másla rozpustíme a osmažíme si na něm jemně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu, kterou také na cibuli krátce osmažíme. Přihodíme pokrájené růžičky brokolice, které mírně podlijeme smetanou a pod poklicí je podusíme doměkka - na skus. Nepodléváme příliš, jen tolik, aby nám pak nastrouhaný sýr, který přisypeme na závěr a necháme rozpustit, omáčku dostatečně zahustil. Špecle na talíři přelijeme omáčkou nebo je s omáčkou promícháme a na talíři můžeme ještě dozdobit troškou strouhaného sýru.
2
Pokud chceme, můžeme použít hotový polotovar, kdy hotové špecle jen krátce dle návodu povaříme, nebo si můžeme připravit domácí, kdy si vymícháme hustější těstíčko z uvedených ingrediencí: 300 polohrubá mouka, 3 vejce, sůl, špetka muškátového květu a cca 160-180 ml vody, které necháme asi 5 minut odpočinout a pak přes haluškové síto nebo odkrajováním těsta z prkénka, vhazujeme do vroucí osolené vody, kdy po vyplavání špecle scedíme a podáváme.
3
Místo slaniny můžeme použít schwarzwaldskou šunku a pokud chceme pokrm bezmasý buď slaninu vynecháme nebo ji můžeme nahradit uzeným tofu. Do omáčky jako obměnu můžeme přidat muškátový oříšek, česnek, bylinky dle chuti...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kyjevský řízek s brokolicovou kaší

Kyjevský řízek s brokolicovou kaší

Pravé špecle

Pravé špecle

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé Zelenina
Z mléka / sýra Ze zeleniny Těstoviny Bezmasá jídla Oběd Večeře Dušení Vaření Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brokolice Cibule Máslo Smetana ke šlehání Špecle Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Limoncello

Limoncello

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

18
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
15
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
10
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
10
Pečené uzené koleno
Pečené uzené koleno

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělský koláč se špenátem
Španělský koláč se špenátem
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Špecle s fazolkami
Špecle s fazolkami
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
  • Recepty.cz
  • Špecle s brokolicovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact