• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Souvlaki s tzatziki
Napište svůj komentář k receptu

Souvlaki s tzatziki

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přeneste se alespoň obrazně do prosluněného Řecka díky souvlaki - marinovaným vepřovým kouskům navlečeným na větvičkách rozmarýnu. Báječně chutnají s okurkovými tzatziki z pravého řeckého jogurtu.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g vepřová krkovice
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 60
      ml olivový olej
    • 1
      ks citron nastrouhaná kůra a šťáva
    • rozmarýn
  • Tzatziki
    • 1
      ks okurka salátová
    • 200
      g řecký jogurt - pravý
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      snítka máta
    • 2
      snítka kopr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky. Česnek a sůl utřete na pastu a přišlehejte v misce k oleji i s citronovou šťávou a kůrou. Ze snítek rozmarýnu otrhejte jehličky, nechte jen štětičku na vrcholku. Jehličky nasekejte a přihoďte do marinády. Přidejte kostky masa a dobře promíchejte. Přikryjte a nechte alespoň hodinu odpočinout v chladu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Odleželé maso navlékněte na větvičky rozmarýnu a špízy opečte na rozpáleném grilu nebo pánvi 2–3 minuty z každé strany.
3
Okurku oloupejte, zbavte semínek a nastrouhejte na jemném struhadle. Důkladně z ní vymačkejte všechnu vodu. Vmíchejte jogurt, prolisovaný česnek, najemno nasekanou mátu i kopr. Přidejte podle chuti sůl, pepř, citronovou šťávu, pak 2 lžíce olivového oleje. Promíchejte a podávejte vychlazené.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový špíz s jablky

Vepřový špíz s jablky

Souvlaki s tzatziki

Souvlaki s tzatziki

Vepřové špízy

Vepřové špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Citronová šťáva Kopr Máta Mořská sůl Okurka salátová Olivový olej Pepř mletý Řecký jogurt - pravý Rozmarýn Sůl Vepřová krkovice

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Linecké košíčky s jahodami

Linecké košíčky s jahodami

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
14
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou
Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou
Soté z vepřového masa
Soté z vepřového masa
Soté ze zeleného chřestu a cizrny
Soté ze zeleného chřestu a cizrny
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Śpagetový salát III.
Śpagetový salát III.
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio e peperoncino
  • Recepty.cz
  • Souvlaki s tzatziki
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact