• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Šneci po Burgundsku
Napište svůj komentář k receptu

Šneci po Burgundsku

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šneci po Burgundsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Šneci po Burgundsku
    • 48
      ks zahradní šneci
  • Zeleninový vývar
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 100
      ml bílé víno
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 15
      g sůl
  • Máslo na šneky
    • 100
      g petrželka Hladkolistá
    • 50
      ml bílé víno
    • 50
      g chleba Toastový bez kůrky
    • 500
      g máslo
    • 20
      ml anýzová pálenka Pastis
    • 30
      g česnek
    • 30
      g šalotka
    • 20
      g sůl

Postup přípravy receptu

1
Šneky vaříme ve vodě s octem okolo jedné hodiny, pak je vyjmeme a vidličkou oddělíme maso od ulit. Ulity vrátíme do vody s octem a necháme vyvařit další hodinu a půl. Šnečí maso očistíme a uvaříme v zeleninovém vývaru s bílým vínem. Vaříme pomalým, táhlým varem okolo 4 hodin. Poté šneky vyndáme a necháme okapat.
2
Hladkolistou petržel rozmixujeme, přidáme toustový chléb bez kůrky, celé dohromady znovu rozmixujeme a dáme stranou. Vezmeme si máslo, které jsme nechali trošku povolit a vmícháme do něj sůl, bílé víno, pastis, česnek nastrouhaný najemno a šalotku nakrájenou najemno. Nakonec přidáme hladkolistou petržel rozmixovanou s toustovým chlebem a vše zapracujeme.
3
Do vyvařených okapaných ulit vložíme na dno trošku připraveného másla na šneky, přidáme šnečí maso, a poté opět navrch přidáme trochu másla. Gratinujeme v troubě rozpálené na 200°C po dobu 7-8minut. Podávat můžeme s francouzskou bagetou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mušle (Slávky) s rajčaty

Mušle (Slávky) s rajčaty

Šneci s bylinkovým máslem

Šneci s bylinkovým máslem

Vařené mušle

Vařené mušle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýzová pálenka Bílé víno Bobkový list Česnek Chleba Cibule Máslo Mrkev Nové koření Petrželka Šalotka Sůl Zahradní šneci

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Churros

Churros

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

20
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami
14
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
13
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Šneci naslano nejen s cuketou
Šneci naslano nejen s cuketou
Šneci nejen s tvarohem
Šneci nejen s tvarohem
Šneci plnění tvarohem
Šneci plnění tvarohem
Šneci s anglickou slaninou a kořením
Šneci s anglickou slaninou a kořením
Šneci s bylinkovým máslem
Šneci s bylinkovým máslem
Šneci z listového těsta se slaninou a paprikou
Šneci z listového těsta se slaninou a…
  • Recepty.cz
  • Šneci po Burgundsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact