• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Napište svůj komentář k receptu

Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • zahradní šneci 4 x 24 uvařených a upravených
    • ulity 4 x 24 vyvařených a vyčištěných
    • máslo 1/4 (250 g)
    • sezamová pasta V tubě
    • citronová kůra Strouhaná z 1 citronu
    • 1
      ks vejce Celé syrové
    • 2
      dl strouhanka Hrníček
    • 6
      lžíce smetana
    • 1
      lžíce citronová šťáva
  • Na ozdobu
    • kapie Konzervovaná řezaná na proužky
    • sardelová očka
    • 1
      ks vařená vejce Na tvrdo
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 1
      balíček želatina plátková

Postup přípravy receptu

1
Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a zamícháme se smetanou na pevnější hmotu, chuť můžeme upravit citronovou šťávou. Směsí plníme ulity a tyto zapečeme v troubě zprudka při 250 °C do růžova cca 10-15 min.
2
Dopředu si připravíme obložený talíř, obložíme plátkem vařeného vejce, sardelovým očkem, a okurkou. Zalejeme želatinou uvařenou podle návodu na balíčku, a dáme ztuhnout do chladničky. Zapečené hlemýždí ulity dáme na talíř k obloze a podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900

Pracny z roku 1900

Pracny z roku 1900

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 8. 5. 2013 20:45

    Neměl jsem smetanu, tak jsem dal mléko a jsou výborní!!! Jen to dobývání z ulity, ale palička na maso to jistí :-)) :-D

  • pavel | 4. 6. 2011 20:07

    od mé babičky která bydlela ve francii vím že se mají nechat 2 dny zavřené bez potravy aby se vyčistili

  • ladislava staffenová | 3. 5. 2010 19:46

    Měla jsem je jen polité máslíčkem a byla to mana nebeská

  • ladislava staffenová | 3. 5. 2010 19:45

    Já je jedla poporvé na kamáradčině oslavě, i mi řekla, jak je dělala, v podstatě, jak popisuje Danielka - je to nezvyklé, ale dobré

  • Daniella O. | 3. 5. 2010 19:34

    Honzo, sama jsem je nikdy nedelala, pouze jsem koukala kucharum pod ruce. Nejdrive sneky hodili do horke vody, az vyplavali z ulit, vyjmuli je a vykuchali. Ulity se jeste nechavaly vyvarit a je nutne je poradne vycistit. Potom se uvareni a vykuchani sneci nacpou zpatky do ulit a nejlepsi jsou, kdyz se zaliji rozpustenym bylinkovym maslem s trochou cesneku, cerstva bagetka a je to delikatesa. V restauracich jsou dost drazi, protoze priprava zabere dost casu a kuchani je piplacka. Vysledek ale stoji za to :) Na zaver je jeste chvilku dopekali v troube. Kdo to nikdy nevyzkousel, nemel by rikat FUJ!

  • Jan Smetana | 2. 5. 2010 14:44

    Potřebuji vědět,jak to s těmi šneky udělat,když je donesu domů a co potom dělat dál?Poradí mi někdo?Předem díky.Honza

  • Tereza J. | 26. 5. 2008 14:39

    Zorka položila dobrú otázku. Prasa sa pováľa v hnoji, v smrade sa pohybuje a nikomu to nevadí. Slimáky žijú len v čistom prostredí. Inak jedla som zapekané slimáky s omáčkou vo Francúzsku a boli výborné. Tam dostať chladené aj mrazené slimáky v ulitách s masielkami rôzne ochutenými už hotové, len si ich dopečiete.

  • Oldřich Gargulák | 25. 5. 2008 22:40

    Snažím se už leta toto jídlo ve svém okolí popularizovat.Je to víceméně slavnostní jídlo,podávané obvykle jako teplý předkrm a pokud by u stolu měl být někdo znechucen, byla by to škoda.Averzi některých řeším tím způsobem,že jim předložím šneky bez šneků. Zvláště citlivým jedincům podávám nádivku bez domečků. Děti k tomu přistupují bez předsudkú, pokud jim už někdo neřekl, že je to fuj.

  • Zora Manasová | 25. 5. 2008 17:29

    A na ryby, hydinu a mäso máte žalúdok, z toho vám nie je špatne?

  • Petule B. | 11. 5. 2008 22:44

    Jak se rika: Proti chuti zadny disputat. Ale ja na tohle taky nemam zaludek....

  • Tereza J. | 11. 5. 2008 15:23

    V Čechách nie sú slimáky chránené : U nás áno.

  • Eva Červenková | 11. 5. 2008 13:31

    mě je z vás špatně...

  • Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 12:01

    Popsaný způsob předpokládá, že si přejete udělat milované osobě (osobám) radost, protože je to práce, v tomto případě doslova, pro vraha:po cca týdenním půstu (těch šneků!)-vyprázdní se,vložit na pár hodin do octové osolené vody-pustí sliz. Po oprání v čisté vodě vložit do vroucí vody... a povařit půl hodiny.Pak vyjmout tělíčka z ulit, od svalu odříznout měkkou část (střívka) a nožičky několikrát!!! promnout se solí (hrubší).Máte polotovar (zmrazit, zavařit). Tento je třeba náslledně uvařit (2 až 3 hodiny) v hovězím vývaru (Masox) s polévkovou zeleninou a divokým kořením. Máte další polotovar. Ten můžete dohotovit podle uvedeného receptu (M.D.R. a já přidáváme špetku květu, nastouhanou cibuli,ještě jeden žloutek, místo smetany a strouhanky 2 nadrobno nakrájené a mlékem zvlhčené rohlíky, do ulity napřed nalejeme mokka lžičku vývaru a nádivkou naplněnou v ulitách "ďobneme" do strouhanky-vytvoří krustičku). Finální produkt můžete opět zmrazit.

  • Anna Doležalová | 11. 5. 2008 07:04

    No a jak se s nima zachází před tím než je rozmelete nebo nasekáte? Teď je jich na zahradě dost, ale neumím si s nima poradit před přípravou. To se musí asi nějak, ale nevím co.

  • Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 01:55

    Hlemýždě zbožňuji a podle tohoto receptu obzvlášťVe své kuchařce jej má už M.D.Rettigová.Nejlepší jsou bez ničeho, popř. s bílým chlebem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Kapie Máslo Nakládané okurky Sardelová očka Sezamová pasta Smetana Strouhanka Ulity Vařená vejce Vejce Zahradní šneci Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Friulské frico

Friulské frico

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
18
Brokolicovo-mrkvová polévka se sýrem
Brokolicovo-mrkvová…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact