• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Smažená játra s dipem
Napište svůj komentář k receptu

Smažená játra s dipem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažená játra s dipem
Smažená játra s dipem
Smažená játra s dipem
Smažená játra s dipem
Smažená játra s dipem
Smažená játra s dipem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g játra dle chuti: drůbeží, králičí, vepřová...
    • 1
      lžíce drcený česnek
    • 1
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • pepř mletý
  • Dále:
    • ingredience na trojobal hladká mouka, vejce, strouhanka
    • olej na smažení
  • Dip:
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžička drcený česnek
    • 1
      lžička zázvor jemně strouhaný
    • sůl
    • mléko trošku

Postup přípravy receptu

1
Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou umícháme v hlubokém talíři kašičku, do které dáme připravená játra, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Během proležení játra několikrát promícháme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Během odležení jater si umícháme dip: do zakysané smetany přidáme rovnou lžičku jemně strouhaného česneku a zázvoru, osolíme a můžeme i opepřit. Dle požadované hustoty můžeme přidat trošku mléka.
3
Odleželá játra obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Podáváme s bramborovou přílohou (vařené brambory, hranolky...) a dipem ze zakysané smetany.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Játrové portobello

Játrové portobello

Husí játra v lokši

Husí játra v lokši

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vnitřnosti
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený česnek Ingredience na trojobal Játra Mléko Olej Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Zakysaná smetana Zázvor

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

27
Kremrole se šlehačkou
Kremrole se šlehačkou
23
Křenová pomazánka na jednohubky
Křenová pomazánka na…
22
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špikované okurkové…
20
Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Jehněčí na bylinkách a…
19
Bylinková krkovička na černém pivu
Bylinková krkovička na…

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Smažák bez prskání - sýrové placičky
Smažák bez prskání - sýrové placičky
Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky
Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky
Smažená hlíva
Smažená hlíva
Smažená kapusta
Smažená kapusta
Smažená krupicová kaše po švýcarsku
Smažená krupicová kaše po švýcarsku
Smažená marinovaná treska
Smažená marinovaná treska
  • Recepty.cz
  • Smažená játra s dipem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact