• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sloní mlsanec
Napište svůj komentář k receptu

Sloní mlsanec

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sloní mlsanec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 500
      g špekáček
    • párky nebo měkký salám
    • majonéza nebo lehká majonéza
    • pepř mletý místo pepře můžeme přidat kousek rozdrcené feferonky

Postup přípravy receptu

1
Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu, a nakonec majonézu a trošku pepře. Vše důkladně promícháme a necháme proležet. Mažeme na chlebíčky nebo přidáváme jako salát na studené mísy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka sloní žrádlo

Pomazánka sloní žrádlo

Sloní žrádlo II.

Sloní žrádlo II.

Sloní slzy

Sloní slzy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • maja maja | 25. 10. 2008 15:59

    já nevařím základ je to časově zbytečné, jen dám moučkový cukr aby se to rozpustilo bez vaření a zacáknu nakonec worchetrem, sloní žrdlo je levná dobrá pomazánka, jeli potřeba nastavit levnou variantou třeba na chlebíčky přidám 3-4 uveřené mleté brambory pak je z toho nátěrka klidně na dvě celé veky které už stačí dozdobit kolečkem rajčete nebo čerstvé okurky a je posvícení za pár kaček ;)

  • Ivana Samcová | 15. 6. 2008 16:00

    Jen, aby nedošlo k omylu: tím, že trumfne asi všechny ostatní jsem myslela všechny pomazánky, které u nás doma děláme. Tuto máme opravdu moc rádi.

  • Ladislav Dorazin | 15. 6. 2008 14:31

    Ano paní Ivano,je to myslím obdoba Sloního žrádla,jak říkáme my této pomazánce a je opravdu dobrá.Taky já dávám ingredience,které popisujete vy,ale nemusí to být příliž jiné tak,jak to píše paní Vlasta.

  • Ivana Samcová | 14. 6. 2008 18:13

    Děláme podobnou pomazánku, je u nás velice oblíbená a asi trumfne všechny ostatní. Jen dávám do směsi na povaření jen jednu lžíci octa a navíc přidávám lžíci worčestru, cukru/stačí i 1/2 lžíce, ale musí být/ a vody. Do pomazánky nedávám okurky, ale přidám postrouhaná, natvrdo uvařená vejce. Nejlépe nechat odležet do druhého dne.

  • Janča | 11. 7. 2007 11:04

    Sylvo máš pravdu je to opravdu fantastické žrádýlko.:)

  • Anonym | 11. 7. 2007 09:06

    Když dělám pro více lidí, přidávám sterilované zelí ve sladkokyselém kořeněném nálevu, překrájím, a nastrouhám tak 2 - 3 brambory vařené ve slupce. Dám víc majonézy. Mažu na veky. Rychlé a výborné. Nedávám špekáčky, ale buď dietní salám nebo gothaj. Jana

  • Sylva | 10. 7. 2007 12:58

    Jo, jo taky dělám, ale pod názvem Sloní žrádlo. A fakt je to žrádlo.

  • Anonym | 22. 3. 2007 17:24

    Velmi dobré, i když to není žádná dieta je to výborná večeře

  • Anonym | 22. 3. 2007 08:34

    Musím jen potvrdit pozitivní ohlasy - dobrůtka.

  • Markéta | 17. 3. 2007 20:11

    Právě to s kámoškou dlábíme :-) A to jsem chtěla nechat zaležet na zítřek. Je to velmi chutné.

  • Anonym | 16. 2. 2007 22:45

    Dělám na chlebíčky

  • doktorka | 31. 12. 2006 19:52

    Výborné, zrovna teď jsem namazala na veku, díky za recept

  • Mariet | 31. 12. 2006 13:15

    Vyzkoušela jsem a je opravdu super.Už jsem ho dělala několikrát.Ještě lepší je,když se nadrobno nakrájený salám opeče na oleji a teprve potom se smíchá s ostatními přísadami. Fakt mňamka.Chutná celé rodině.

  • Mariet | 31. 12. 2006 13:14

    Vyzkoušela jsem a je opravdu super.Už jsem ho dělala několikrát.Ještě lepší je,když se nadrobno nakrájený salám opeče na oleji a teprve potom se smíchá s ostatními přísadami. Fakt mňamka.Chutná celé rodině.

  • julia hertlova | 30. 12. 2006 09:42

    tento salat už robím asi siedmy rok a vždy sa poje ešte sa nestalo že by niečo zostalo a podávam ho na obloženom taniery s vekou no proste je to mňamka

  • Marie Horáková | 7. 2. 2006 09:09

    Tento salát má asi hodně jmen, dělám ho už dlouho a u nás se mu říká Ševcovský mls.

  • Anonym | 6. 2. 2006 21:41

    Výborné, prostě mlsanec, hlavně pro chlapy

  • Inka | 27. 12. 2005 17:20

    U nás se tomu říká Ševckovský salát, je moc dobrý. Dělám ho z párků nebo špekáčků.

  • Luborek | 26. 6. 2005 19:40

    Je to prostě žrádýlko, které nemá chybku

  • marcela slamdeckova | 23. 4. 2005 22:57

    Take znam tento recept pod nazvem "sloni zradlo" vyborne nema chybu

  • Kvetuse Kovarova | 19. 3. 2005 23:13

    Vynikající- davame toto "sloní žrádlo" do poloviny ohřátého "arabského chleba (PITO)

  • Naďa | 8. 2. 2005 14:11

    U nás se tomu říká "sloní žrádlo" a občas do něj pomelu i vejce na tvrdo a tvrdý sýr.Je to trošku změna,ale stejně dobré na chlebíčky atd.Chci-li použít právě na chlebíčky,ingredience pomelu na masovém strojku,používám-li jako salát,drobně krájím.Jinak taky majonézu míchám s bílým jogurtem,nebo zakysanou smetanou.

  • Jarka L. | 8. 2. 2005 09:14

    Dělala jsem na oslavu jako jednohubky. Použila jsem kuřecí salám. A opravdu výborné!

  • Alina | 3. 1. 2005 19:09

    Dělala jsem na Silvestra a sklidila jsem velký úspěch!

  • Aťa | 21. 10. 2004 18:21

    Výborné na chlebíčky, navrcho ozdobit vajíčkem

  • Kája | 15. 10. 2004 18:29

    Výborné, na topinky vynikající

  • Jana Krejčová | 6. 10. 2004 10:56

    vřele doporučuji, namazat na topinky nebo na chlebíčkovou veku,

  • Anonym | 29. 9. 2004 21:18

    Také jsem vyzkoušela místo okurek dát sterilovaný zeleninový salát Kunovjanka, Hradišťanka apod. Jsou tam okurky, ale i jiná zelenina - papriky, hrášek atd. Bylo to pikantnější, protože tam byla i malá feferonka, tu jsem seice nerozkrájela do pomazánky, ale zelenina byla od ní pikantní

  • Lois Lein | 27. 9. 2004 20:29

    Osobně to znám už delší dobu.Já tam sice okurky nedávám.Přidávám tam špetku chilli,a jako salám zvolím kuřecí šunku.Mažu tona jednohubky a ozdobím rajčátkem.Vynikající k vínu

  • Darina Beluská | 27. 9. 2004 19:06

    Pomazánka je výborná, keď sa do nej pridajú aj 2-3 uvarené a postrúhané zemiaky a do majonézy pridávam biely jogurt.

  • Hana Janů | 24. 9. 2004 18:51

    Výborné, celé rodině chutná

  • Alis | 21. 9. 2004 19:39

    Dávám odlehčenou majonezu nebo jogurtovou majonézu Helmans, je to dobré

  • Iveta | 21. 9. 2004 16:55

    ....přidávám před svařením "omáčky" ještě trošku polévkového koření a vše odlehčuji trochou kysané smetany(přece jen ta majolka už nám nedělá dobře...), na podzim a v zimě místo okurek drobně pokrájené kysané zelí ( ale vážené, ne kupované igelitovém pytlíku!)...a to je i vitamínová bomba...drsňáci mohou přidat i drobně nasekaný česnek...jen na zavonění....

  • Aťa | 20. 9. 2004 19:16

    Bylo to pochutnáníčko, ale nemelu přísady jako Lubor

  • Radek | 20. 9. 2004 02:30

    vynikajici

  • Lubor | 16. 9. 2004 19:43

    Špekáčky i okurky nejprve umelu, je z toho pikantní pomazánka, také dobré na chlebíčky

  • Ála | 16. 9. 2004 06:42

    Je to pochutnáníčko,doporučuji.

  • Vlastimila Vacková | 12. 9. 2004 16:01

    U celé naší rodiny velmi oblíbená pomazánka

  • Alice | 12. 8. 2004 19:40

    Není to sice žádná dieta, ale moc nám to chutná

  • Luba | 21. 7. 2004 19:13

    To nemá chybu, s feferonkou to je síla!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Kečup - jemný Majonéza Nakládané okurky Ocet Párky Pepř mletý Rostlinný olej Špekáček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Smetanová cibulačka

Smetanová cibulačka

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

47
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Rizoto s vepřovým masem
Rizoto s vepřovým masem
13
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Sloní mlsanec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact