• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Šlehačkové koule - recept na zabití
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačkové koule - recept na zabití

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačkové koule - recept na zabití
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 420
      g hladká mouka
    • 280
      g cukr krupice
    • 5
      ks žloutek
    • droždí Cukrářské (amonium - k dostání v drogerii)
    • 5
      lžíce vlažná voda
  • Čokoládový krém
    • 240
      g moučkový cukr
    • 7
      lžíce mléko
    • 6
      lžíce kakao
    • 1
      ks máslo
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Na náplň
    • šlehačka
  • Na obalení
    • strouhané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Ve vlažné vodě rozpustíme lžičku amonia, nalejeme do mouky, přidáme ostatní a vypracujeme těsto. Okamžitě mě začnete proklínat a pochopíte ten název. Pokud jsou menší žloutky, můžete případně přidat další vodu ale opatrně! Po delší době se přece jen spojí v pružné a vláčné těsto, pak vyválíme plát 3 mm silný a vykrojíte kolečka (můžete si vyzkoušet různé průměry asi tak od 3 do 5 cm).
2
Kolečka klademe na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo na pečící papír asi tak po 10 kusech a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C horkovzduch, až začnou růžovět (tak 7-10 min.). Kolečka se při pečení nafouknou jako balonky. Ihned po upečení dno koleček vydlabeme (opět mě proklejete), takže vám zůstanou duté polokoule. Proto jich pečeme na plechu jen pár, abyste je stačili vydlabat (nejlépe špičkou nože, mě to jde nejlépe špičkou škrabky na brambory). Je nutné je dlabat ihned ještě horké, protože jak vystydnou, tak zkřehnou, budou se lámat a drobit. Citlivější ručičky si můžete chránit rukavicí. Vše co vydlabete nebo se nepodaří schraňujte, je to velmi dobré a lze využít. Tyto "skořápky" si můžete upéci i několik týdnů předem a uchovat v suchu.
3
Před podáváním polokoule plníme dobře ušlehanou šlehačkou bez cukru a spojíme vždy dvě k sobě. Ihned je obalíme ve vlažném čokoládovém krému (všechny indegrience bez rumu svaříme ve vodní lázni, pak odstavíme a zamícháme rum). Nakonec koule obalíme ve strouhaných oříšcích, do kterých jsme přimíchali nastrouhané drobečky vydlabaného těsta. Hotové koule kladu do proložek na vejce a nechám v lednici chvíli zatuhnout. Pak vkládám do papírových košíčků, ale bohužel nejsou moc skladovatelné, protože v lednici provlhnou. Ideální je upéct, polovinu naplnit a sníst.
4
Tento recept je pouze pro silné a odolné jedince, ale zato je to bezkonkurenční pochoutka!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s limetkami

Šlehačkové řezy s limetkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 17. 9. 2007 10:39

    Oceňuji vaši pomoc ohledně sušení kornoutků, ale vzhledem k tomu, že to nepatří do diskuse k receptu, tak uveřejňuji recept na Ořechové kornoutky a kočky, poperte se s tím!

  • Zora | 14. 9. 2007 14:20

    Keď to budete robiť, mohli by ste nafotiť postup,to by bolo fantastické.Ďakujem

  • Anonym | 14. 9. 2007 06:56

    p.Helo,a co normálně namotat na kovové trubičky ,ty malé.Nebudou to kornoutky,ale myslím,že to nebude na škodu.Nebo vykrojit trojůhelník a namotat na obrácený košíček,s tím že špička bude volná.Neznám recept,nevím jestli těsto drží za syrova tvar,aby špička nepadala.PS

  • Jarka O. | 13. 9. 2007 20:11

    Jestli můžu Katce poradit: já dávám cukr moučka do každého jemného pečiva a cukroví, pokud není v receptu výslovně uvedeno jinak, protože moučka je jemnější. Máčím v čokoládě malinko nastavené 100%ním tukem ( 100 g čokolády na vaření + 10 g tuku ), protože krásně ztuhne a koule vydrží několik dní v ledničce bez jakékoliv újmy. Ještě se mi nestalo, aby pečivo v ledničce navlhlo nebo se rozpadalo. Když máte dostatečně ušlehanou šlehačku, čokoláda to pěkně uzavře. Ale nesmí být horká, jen vlažná!! Namočím, šupnu do kokosu a nechám ztuhnout. Na toto množství těsta potřebuju asi 3 čokolády.

  • Tereza J. | 13. 9. 2007 19:35

    Helenka a nešlo by tie kornútiky sušiť na špičkách vystrihnutých z výkresu ?

  • Věra | 13. 9. 2007 19:32

    Já používám místo amonia jedlou sodu. Zatím jsem s tím nikdy neměla problém.

  • Marketa | 13. 9. 2007 18:30

    Prosim vas, da se to amonium necim nahradit? Ja jsem v USA a nemuzu ho sehnat... Treba jedla soda?

  • Hela - | 13. 9. 2007 18:29

    Jarko, mě ani nenapadlo to brát nějak zle. Zamrzelo mě, že jsem sem taky dala "dvojitě " recept. A navíc mě zamrzelo, že původní byl od vás. Protože recepty vaše, Terezy J., p.Venclové a Airan přednostně zkouším, protože je to vždycky paráda! Pro Katku: jaký cukr to je asi jedno a je možné potírat čokoládou. Problém je, že je jí potřeba větší množství, proto ten "nastavený krém". Když mi dojde, tak taky pokračuju čokoládou. Jenže je dost hustá, když jí naředíte tukem tak se vpíjí, lepí, koule se rozpadávají - prostě na zabití. Chce to určitou rutinu. Jinak já mám taky jeden recept na se kterým boduju. Jsou to ořechové kornoutky, je to nepečené, ale těsto se musí sušit na formičkách, aby drželo tvar. Já jsem si kdysi nakoupila 50 cukrářských kovových zdobících špiček co se navlékají na sáček a na tom to suším. Ráda bych sem ten recept dala, ale poraďte mi, na čem to budou ostatní sušit?

  • Jarka O. | 13. 9. 2007 16:46

    Paní Helo, já to nemyslela nijak zle, jen jsem upozornila, že tu ten recept taky mám. Ony ty upečené bochánky připomínají dětské piškoty, tak proto název piškotové. Jinak já mám recept od mojí maminky a ta od někoho z práce už moc a moc let. Tyhle koule jsou povinnou součástí všech našich rodinných slavností, mamka je peče vnoučatům k narozeninám, nesmí chybět na Vánoce atd. A já s nimi boduju ve škole, když mám narozeniny nebo svátek. Kolegyně poprvé, když jsem je donesla, tak se svolávaly a říkaly: pojďte něco úžasného ochutnat, ale neptejte se, jak se to dělá, je to děsně pracné...:-)))

  • Katka Maršálková | 13. 9. 2007 15:21

    Paní jarka má do těsta moučkový cukr, který je tedy lepší tam dát? A polevu má jen z čokolády....

  • Hela - | 12. 9. 2007 21:19

    Paní Jarko, prohledala jsem všech 244 receptů, které jste sem dala, než jsem našla vaše Piškotové plněné koule. Prostě mě nenapadlo, že těsto o tuhosti nudlového pojmenujete piškot.(Asi proto, že tak chutná, že.) Vždycky, když sem dávám nějaký recept, tak ve vyhledávači prohlížím, jestli tu už není, ale je to s těmi názvy těžké. Jinak já sama mám tento recept z časopisu z r. 1973, jsem ráda, že se ozvalo více kuchařinek, které ho dělají. Fakt stojí za to. Jinak není problém v drogerii amonium sehnat - na sáčku je napsáno Cukrářské kvasnice-amonium. Ale je fakt, že v supermarketech jsem ho neviděla.

  • Jarka O. | 12. 9. 2007 17:09

    Mám tady úplně stejný recept už víc než rok a potvrzuju, že jsou moc dobré.

  • Jana P. | 12. 9. 2007 15:10

    Já je taky dělám na vánoce, ale se sněhem.

  • Anonym | 12. 9. 2007 13:26

    Milé dámy a pánové,toto je recept z jedné kuchařky ,ale to neva.Ale,dělám tyto koule každé vánoce a jsou bezkonkurenční.Nezaměňovat amonium za prdopeč,jednou jsem to udělala a korpusky se nedaly ukousnout ani po rozležení.Mim.amonium je uličitan amonný.Když se to peče,uniká čpavek,ale bez obav, není pak vůbec cítit.A šlehačku používám trvanlivou Kunín. Spíš bude dnes těžší amonium sehnat.PS

  • Anonym | 12. 9. 2007 13:26

    A ještě jedna rada - dlabu korpusky kávovou lžičkou.PS

  • Anonym | 12. 9. 2007 13:24

    Milé dámy a pánové,toto je recept z jedné kuchařky ,ale to neva.Ale,dělám tyto koule každé vánoce a jsou bezkonkurenční.Nezaměňovat amonium za prdopeč,jednou jsem to udělala a korpusky se nedaly ukousnout ani po rozležení.Mim.amonium je uličitan amonný.Když se to peče,uniká čpavek,ale bez obav, není pak vůbec cítit.A šlehačku používám trvanlivou Kunín. Spíš bude dnes těžší amonium sehnat.

  • barča | 12. 9. 2007 11:28

    To teda vypadá lákavě, asi opravdu na zabití, už vidím jak se u toho nadává, ale výsledek musí být jedna báseň.

  • Anonym | 12. 9. 2007 11:04

    Amonium jsem koupila v drogerii Teta.

  • Kateřina Dvořáková | 12. 9. 2007 09:46

    Ježiš, to vypadá uplně nebesky, až božsky... trpělivost mám, ale nejsem si jistá, jestli takovou :c) To amonium prodávají nějaké speciální na vaření? Nebo prostě stačí říct - potřebuji amonium a paní prodavačka mi vrazí do ruky nějaký sáček...? :c) Děkuji. Až se odvážím to zkusit, dám vědět. Ale láká to, láká :c)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Šlehačka Solamyl (bramborový škrob) Strouhané ořechy Vlažná voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

37
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
26
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Šlehačkové koule - recept na zabití
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact