• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Skvělý domácí kváskový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Skvělý domácí kváskový chleba

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 77
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
5fotografií
Nahrát fotku
 

Není nad domácí pečivo, a i když je to časově náročné, určitě vás doma všichni vychválí. To za to přece stojí.

Suroviny

1 porce
  • den před pečením - rozkvas
    • 50
      g kvásek mladší nebo 30 g udatného kvásku
    • 100
      g celozrnná žitná mouka
    • 30
      g hladká mouka pšeničná
    • 140
      ml voda
  • den pečení
    • 350
      g hladká mouka pšeničná
    • 170
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Den předem v misce smíchejte všechny suroviny lžící do hladka a překryjte potravinovou folií. Misku nechte položenou na kuchyňské lince cca 10 až 12 hodin.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Druhý den odvážíte hladkou mouku, přidáte 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chlebového koření, zalijte vodou a přidejte rozkvas. Míchejte v kuchyňském robotu 3 minuty na pomalý výkon a následně 5 minut na výkon vyšší.
3
Vysypte si mísu hladkou moukou a následně těsto vytvarujte do bochníku a mísu překryjte folií a nechte 2 hodiny kynout (těsto zdvojnásobí svůj objem).
4
Těsto vyndejte z mísy a na lehce pomoučené ploše překládejte těsto vždy od strany ke středu. Velkou kulatou mísu vyložte utěrkou, opět pomoučte a těsto vložte do mísy švem nahoru a zakryjte ho i z vrchu do cípů utěrky. Nechte kynout dalších 90 minut.

RADA: Upečte si domácí pečivo stejně dobré jako z pekárny!

5
Bochník vyndejte z mísy na plech, vyřezejte do něj několik rýh a poroste vodou. Troubu rozehřejte na 250 stupňů a pod plech vložte nádobu s vodou, aby se mohla odpařovat pára. Chleba pečeme přibližně 45 minut. Po 5 minutách stáhneme troubu na 220 stupňů a po 15 minutách vyndáme z trouby nádobu s vodou. Necháme zchladnout na mřížce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové placky

Chlebové placky

Chlebový věnec

Chlebový věnec

Chléb

Chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná žitná mouka Drcený kmín Hladká mouka Kvásek Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kachní prsa s jablkovým sosem
Kachní prsa s jablkovým…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
Skvělé čoko muffiny
Skvělé čoko muffiny
Skvělé kakaové věnečky
Skvělé kakaové věnečky
Skvělý pečený čaj
Skvělý pečený čaj
Skyr okurkový salát
Skyr okurkový salát
Skyr snídaňový koláč
Skyr snídaňový koláč
  • Recepty.cz
  • Skvělý domácí kváskový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact