• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Napište svůj komentář k receptu

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

autor: Ariannie
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      kg mleté maso ideálně skopové
    • 1
      balíček mražený hrášek
    • 1
      balíček mrkev také mražená, běžně v balíčku rovnou s hráškem
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžička koření lžička od každého : majoránka, sůl, mletá paprika sladká
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      hrnek teplá voda
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g sýr čedar bílý
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balení sýr přírodní gervais

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a vložíme do vody, vaříme doměkka. Na oleji s máslem necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které rozbijeme na kousíčky (neměly by být žádné větší hroudy) a smažíme do doby, než nám maso zhnědne, většina tuku a vody se vyvaří a začne se nám víc chytat k pánvi. Poté maso zasypeme moukou, přidáme koření a kečup, promícháme a za stálého míchání opékáme na mírném plameni cca 5 minut.
2
Přilijeme vodu a díky mouce se nám začne tvořit hodně hustá omáčka; chcete se dostat do stádia, ve kterém - když přejedete omáčkou po dně nádoby - tak chvíli uvidíte na dno a snažte se trochu oškrábat to, co se nám připeklo, do omáčky, to jí dodá daleko víc chuti.
3
Jakmile jsme dosáhli hustoty omáčky, přisypeme mraženou zeleninu, vmícháme do masa a vypneme sporák. Nakonec přidáme kukuřici.
4
Uvařené brambory slijeme, přidáme trošku másla, strouhaný čedar, žloutek, který jsme si rozmíchali bokem s mlékem a gervais. Můžeme dochutit trochou soli.
5
Brambory rozšťoucháme a do pečící mísy na dno naklademe náplň, což je naše maso se zeleninou, vařečkou uhladíme, a navrch opatrně nanášíme rozšťouchané brambory. Nyní už pouze stačí náš koláč vložit do trouby, předehřáté na 180°C po dobu cca 30-35 minut, po celou dobu pečení nádobu nepřikrýváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Shepard's pie (Ovčákův koláč)

Shepard's pie (Ovčákův koláč)

Shepherd´s pie

Shepherd´s pie

Kokosová Impossible pie (Nemožná pie)

Kokosová Impossible pie (Nemožná pie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Oběd Pečení Smažení Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Kečup - jemný Koření Máslo Mléko Mleté maso Mražený hrášek Mrkev Nakládaná kukuřice Olej Pepř mletý Sýr Sýr Čedar Teplá voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása v trojobalu

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Kávový korpus

Kávový korpus

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

29
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Sezamový sen
Sezamový sen
Shepard's pie (Ovčákův koláč)
Shepard's pie (Ovčákův koláč)
Shepherd´s pie
Shepherd´s pie
Shiitake omáčka
Shiitake omáčka
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Shortbread máslové sušenky
Shortbread máslové sušenky
  • Recepty.cz
  • Shepherd's pie (ovčákův koláč)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact