• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Napište svůj komentář k receptu

Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      ks brambory
    • 2
      ks pikantní klobása (Klidně i víc kdo chce)
    • 2
      ks paprika (Nejlépe červenou a zelenou nebo žlutou)
    • 3
      ks nakládané okurky Větší
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks jarní cibulka Nemusí být
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • paprika - sladká Červená
    • gulášové koření
    • majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme, zaprášíme lžičkou červené mleté papriky a podlejeme vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme bujon, všechno koření kromě majoránky, přidáme prolisovaný česnek a vaříme do poloměkka. Pokud se voda vyvaří, znovu dolejeme, ale zase jen tak, aby byly brambory mírně ponořené (ne, aby nám plavaly).
2
Pak přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, zelenou cibulku, na větší kostky nakrájené papriky, na kostky nakrájené okurky a ještě provaříme. Papriky musí být křupavé ne rozvařené. Zahušťovat se nemusí nic, brambory to zahustí samy. Když je vše akorát, ještě dochutíme, můžeme přidat i špetku vegety, vypneme a vmícháme lžičku v dlani rozetřené majoránky.
3
Podáváme s chlebem, moje rozmazlená sarančata si na to dají ještě kopeček zakysané smetany. Mělo by to mít tuhou konzistenci, takový lžícostoják :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Selský kapr v papilotě

Selský kapr v papilotě

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marsí | 26. 11. 2007 09:17

    Petře..no já nevím, buřtguláš dělám trochu jinaka jen z buřtu a brambor. Ještě jsem zapomněla, že se nic nezkazí, když se tam přidá několik oloupaných rajčat..:-)

  • Jarka L. | 24. 11. 2007 16:15

    ... kdepak s chlebem - k bramborám je ho škoda. Móóc dobrý i když trochu zvláštní s tou kyselou okurkou. Ještě teď jsem lžícostojáku plná...Navrch dám ještě vždy něco čerstvého zeleného (bez vaření - i mraženou pažitku, petrželku či drobně sekaný pórek). Díky za nápad.

  • Petr Kazik | 23. 11. 2007 17:37

    nerika se tomu burtgulas?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Gulášové koření Hovězí vývar Jarní cibulka Kmín Majoránka Nakládané okurky Olej Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Pikantní klobása Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Bublanina

Bublanina

Americká pizza

Americká pizza

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží
14
Ořechové trojlístky
Ořechové trojlístky
13
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Dukátové buchtičky s…
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Jak vylouskat vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak vylouskat vlašské ořechy? Zkuste triky, díky…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Testováno mámou: Mluvicí Tablík Kvído od Albi – chytrá hračka, která děti baví i učí

Testováno mámou: Mluvicí Tablík Kvído od Albi – chytrá hračka, která děti baví i učí

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Noční návštěva Mareše a ženy u Hezuckého: Už mě dohání světlo, tryznu nechci

Noční návštěva Mareše a ženy u Hezuckého: Už mě dohání světlo, tryznu nechci

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

  • Recepty.cz
  • Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact