• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Salát z Horního pramene
Napište svůj komentář k receptu

Salát z Horního pramene

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salát z Horního pramene
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 12
      ks beraní rohy nakládané
    • 8
      ks rajčata
    • 4
      ks cibule
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce vinný ocet 1-2, 6%
    • petrželka krájená
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Beraní rohy nakrájíme kolečka 1 cm, rajčátka na osminky, cibule na proužky. Cibuli rozetřeme (rukou) se solí, přidáme rajčata, beraní rohy, petrželku a zalejeme směsí oleje, octa a pepře. Je výborný k pečeným masům a obzvlášť k rybě.
2
Recept je typický pro bulharskou oblast Gorno Izvorovo (doslovný překlad je Horní pramen).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nektarinkový salát s mozzarelou

Nektarinkový salát s mozzarelou

Cuketový salát s omáčkou z grilovaných paprik

Cuketový salát s omáčkou z…

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 5. 2. 2007 16:29

    Pani Malinova, ano, nakladam je jen do octa bez vody, ale ten ocet je mensi mnozstvi (navic pouzivam vinny, ten je jen 6%) Jen se tim ochuti, neplavou v nem:-) V lednici pak vydrzi klidne i pul roku.

  • Jitka Malinová | 5. 2. 2007 08:20

    Paní Airan, asi jsem přesně nepochopila, jak ty beraní rohy ukládáte. Usmažíte na oleji, dáte do octa ( bez vody ? ) a uložíte do lednice ? Jak takto dlouho vydrží ? Já je zavářím klasicky jako okurky.

  • lenča | 4. 2. 2007 17:59

    Když jsem si přečetla "beraní rohy",tak jsem si řekla "No,to snad ne!"Už jsem se viděla jak řežu rohy beranovi.My říkáme kozí rohy.

  • Helena | 11. 4. 2006 16:20

    Diky pani Airan,recept si ukladam,libi se mi,ale nevim,jestli to sezenu.Take preji hezke velikonoce.

  • Airan | 11. 4. 2006 15:59

    Pani Heleno, berani nebo kozi rohy jsou jemnejsi na chut dlouhe feferonky ze zahnutim koncem. Obrazek se da vyhledat v googlu. Preji vam krasne svatky.

  • Helena | 10. 4. 2006 17:24

    Pani Airan,mohla byste mi rici,co jsou berani rohy?

  • Airan | 10. 4. 2006 09:19

    Ja nakladam berani rohy takto: Nakrajim na kousky (seminka nechavam) asi 5cm. Delam to nejradeji venku, protoze je smazim na oleji a hrozne to strika. Pak je zaleju octem se soli a cukrem a nechvam nesterilovane v lednicce. Jsou o mnhem lepsi nez ty kupovane v nalevu:-) Tento salat je u nas na druhem miste po sopskym:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Bulharsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Beraní rohy Cibule Petrželka Rajčata Rostlinný olej Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
11
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
11
Povidlové šátečky
Povidlové šátečky
10
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Salát z Horního pramene
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact