Salát Coleslaw

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: petrunka95

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g mrkev
    • 500
      g bílé zelí
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g majonéza
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev a zelí nakrájíme na malé drobné kostičky, přidáme jemně nakrájenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme do druhého dne odležet.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • PILAROVA.BLANKA
    PILAROVA.BLANKA |

    21. 6. 2016 22:13

    Byl výborný dala jsem jogurt

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    6. 6. 2016 20:11

    Výborný, jen majonézu míchám s jogurtem. Dávám 1.

  • bob
    bob |

    25. 9. 2015 21:26

    něco vám tam chybí med pekan ořechy brusinky rozinky :-|

  • Janaso
    Janaso |

    22. 6. 2015 15:09

    Majonézu jsem nahradila zakysanou smetanou, výborné! :-)

  • Atilla
    Atilla |

    18. 7. 2014 18:21

    K dokonalosti chybí citrónová šťáva, kysaná smetana nebo šlehačka, ale jinak suprové.

  • nama
    nama |

    4. 12. 2013 10:19

    no včera jsem jej udělala a ani se nemusel nechat ležet v lednici byl supr hned takový jak se dodělal a manžel jej chroupal jak králík :)))) ;-)

  • silena kyticka
    silena kyticka |

    15. 7. 2013 09:40

    Tak tenhle salat mne zachranil v africe kdyz uz sem byla prepapana jejich jidly tal sem si udelala misu tohodle salatu akorat jejich majolka nic moc

  • Petrasustova
    Petrasustova |

    14. 5. 2013 08:39

    Zbožňuju tenhle salát! :)

  • Anonymous
    Anonymous |

    2. 3. 2013 11:59

    ghočj m. nb jů´ . Xodib i'f´ j. m

  • franta
    franta |

    5. 12. 2012 18:33

    a co pěknou jitrnici :-*

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    27. 9. 2011 11:25

    I u nás je oblíbený ;-) a i v této verzi http://www.recepty.cz/recept/coleslaw-podzimni-vitaminy-6272, oba jsou výborné ;-)

  • MartikK
    MartikK |

    27. 9. 2011 09:31

    Tak salát už se chladí v ledničce. Doporučuji jak zelí tak mrkev nekrájet, ale nastrouhat na hrubém struhadle a pak pořádně v míse promačkat rukama, zelí pak není tak suché. Zelí s mrkví a cibulkou jsem pak pokapala octem a k majonéze jsem ještě přidala pár lžic bílého jogurtu.

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    13. 1. 2009 19:56

    Tento salát dělám pravidelně, ale přidávám ještě hořčici a citrovou šťávu. Cibuli spařuji vařící vodou není pak tak štiplavá. Pepř také nedávám.

  • Miroslava Marková
    Miroslava Marková |

    22. 9. 2007 16:19

    Tak tenhle salát můžu, čím víc, tím líp.Výborný!

  • Anonym
    Anonym |

    6. 9. 2007 22:31

    Nakupovat jakékoliv lahůdky v Bille jsem se odnaučila hned poté, co ji na Karláku instalovali namísto staré dobré Delvity. Jinak salát z mrkve a zelí s cibulí dělám taky, ale místo majonézy dávám olivový olej a citronovou šťávu

  • Petra
    Petra |

    6. 9. 2007 15:07

    Pani Di, take pisi z USA a v zadnem pripade si nemyslim , ze by tady nekdo znevazoval cesky karbanatek, asi jste to spatne pochopila, ale pani Jana pouze chtela zduraznit rozdil mezi salatem Coleslaw a uvedenym receptem. Pokud jste si nevsimla, nikdo recept nekritizoval, akorad Daniela upresnila postup a pridala par uzitecnych rad. Pokud nemate rada hamburger, tak ho proste nejezte! A jeste na zaver, muzete prosim upresnit, co je to americky karbanatek?

  • Sc.
    Sc. |

    6. 9. 2007 11:57

    Pane Jozefe, to že v Čechách vyráběný Coleslaw obsahuje pepř, ještě neznamená, že tam opravdu patří. Mimochodem, jenom jednou jsem si tento salát koupila v Bille a opravdu už to nikdy neudělám. Něco tak nechutného se jen tak nevidí.

  • Di
    Di |

    6. 9. 2007 08:47

    To ovšem neznamená, že český karbanátek je něco podřadného, zatímco americký hamburger je špica. Mě americký karbanátek v nasládlé housce rozhodně nenadchnul.

  • Jana Wheeler
    Jana Wheeler |

    5. 9. 2007 18:20

    Pane Jozefe, asi budete prekvapeny, ale musim se zastat pani Danielky, protoze ma naprostou pravdu ve vsem , co napsala. Ziji v USA uz asi 20 let a v zivote jsem pepr v tomto salatu ani nezahledla. Tohle mozna bude dobry zelny salad, ale rozdil mezi timto receptem a salatem Coleslaw je asi takovy jako mezi hamburgerem a ceskym karbanatkem. Pokud chce nekdo delat salad Coleslaw , drzte se rad Danieli, jsou naprosto bezchybne.

  • Daniela
    Daniela |

    4. 9. 2007 19:05

    Pane Jozefe, nemam nic proti tomu, ze si kazdy uzpusobi recept podle sve chuti, ale sem pepr opravdu nepatri. Konzultovala jsem to se sefkucharem hotelu Hilton v USA a dal mi za pravdu. Dokonce i doma mam jeden prumyslove vyrobeny salad a pepr take neobsahuje. Bylo mi receno , ze Coleslaw je velmi jemny salad, kde vynika predevsim chut zeleniny, ktera se nesmi prebijet takto silnym a aromatickym korenim. Kdyz chcete pikantni pridava se kren nebo najemno nasekane papricky. Vyzkousejte a myslim, ze rozdil poznate sam. V zadnem pripade nechci nejak znevazovat tento recept, pouze jsem pridala par rad. Take tento salad mam moc rada, snad to nekomu pomuze.

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    3. 9. 2007 17:12

    Pani Daniela, budete prekvapená, ale vsetky recepty, ktoré mám na Salát Coleslaw korenie (pepr) obsahujú. Taktiez v zozname ingrediencií na obale priemyselne vyrábaného Salátu Coleslaw sa korenie (cierne) nachádza.

  • Daniela
    Daniela |

    28. 8. 2007 16:20

    Jani, mozna uz je pozde, ale chtela bych vas upozornit, ze do salatu COLESLAW pepr vubec nepatri, ale naopak v receptu chybi zakladni ingredience a to jsou cukr a ocet nebo citronova stava. Sladko-kysela chut je totiz zakladem tohoto salatu. Pokud chdete muzete dat i jablko, pro pikantnost kren nebo celerova seminka, existuje mnoho variant. Jestji mate rada salad extra krupavy, dejte nakrouhane zeli tak na hodinu do vody s ledem a do lednicky, potom vyndejte, osuste a smichejte s ostatnimi ingrediencemi. Budete mile prekvapena, jak to funguje.

  • Jana Drncová
    Jana Drncová |

    27. 8. 2007 15:56

    tenhle salát mám moc ráda,ale vždyjsem ho kupovala. hned ho jdu vyzkoušet