• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ružomberský perník
Napište svůj komentář k receptu

Ružomberský perník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ružomberský perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      lžíce med
    • 250
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • vanilkový cukr ingredience promícháme a rozpustíme, ještě nad párou přidáme: 600 g hladké mouky speciál, 1 lžíci s

Postup přípravy receptu

1
Hmotu smísíme, necháme 3 hodiny odstát. Rozdělíme na 3 stejné díly, každý z nich rozválíme 8 mm silný, potřeme švetkovými povidly (cca 7 dcl sklenice), vydatně posypeme vlašskými ořechy (celými půlkami, nebo velkými kousky) a namočenými rozinkami v rumu.
2
Ořechy a rozinky rukama vtlačíme jemně do těsta. Svineme do rolády, potřeme vejcem a propícháme. Pečeme 3/4 hodiny na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Meruňkový perník

Meruňkový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 10. 12. 2016 15:02

    Ja tento perník robím často. Nerozumiem tomu šľahaniu na parou. Ja si rozpustm maslo a keď je vychlanuté, ale ešte tekuté, takto všetko zamiesim. Nechám do druho dňa stáť v chladničke. Potom rozdelím, vyvaľkám, potriem, posypem a zviniem do rolády. To dám upiecť. Keď je to vychldnuté, zabalím každú roládu do streč fóile. Krájam až po min jednom dni. V tej fólii to vydrží aj mesiac :-)

  • er | 24. 11. 2007 22:14

    pokúšala som sa robiť tento perník, ale chcem sa spýtať na radu, prečo mi jeho vrchná vrstva popraskala. Ďakujem

  • Ivana Samcová | 20. 12. 2006 16:33

    Margito, mohla bych vás poprosit o podrobnější vysvětlení, jak překládáte jednotlivé díly? Díky, Ivana

  • Margita | 20. 12. 2006 06:48

    Po upečení krájame až na druhý deň. Je to perník na spôsob dlhých koláčov. Ja keď ho idem piecť tak ho naskládam tak, že najskôr po dĺžke dám jednu stranu do stredu, potom druhú na tú pôvodnú, teda ako keď sa prekladá a robí lístkové cesto. Aj konce trošku vyhnem. Keď som išla robiť tento koláč prvý krát, neverila som, že bude tak výborný, a samozrejme aj trvácny, ak sa nezje hneď na druhý deň.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Med Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
Smažený květák …
15
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Ružomberský perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact