• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Roláda na bílém víně s tuňákem
Napište svůj komentář k receptu

Roláda na bílém víně s tuňákem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
Roláda na bílém víně s tuňákem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks pórek
    • 600
      g kuřecí maso Na roládu
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce kapary
    • 150
      g tuňák - ve vlastní šťávě
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      ml bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Pórek rozebereme na jednotlivé vrstvy a spaříme ve vroucí vodě. Pak necháme okapat. Kuřecí plát lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poházíme ho kapary. Navrch rozložíme listy pórku a rozprostřeme okapaného tuňáka. Plát svineme, roládu převážeme provázkem, v pekáčku rozehřejeme olej, na kterém roládu ze všech stran pečeme.
2
Podlijeme bílým vínem, vložíme do trouby a při teplotě 190 stupňů necháme péct dozlatova. Během pečení jí přeléváme výpekem, případně podlijeme další tekutinou.
3
Po upečení necháme roládu krátce odstát (zatáhnout) a pokrájíme jí na plátky. Podáváme s vařeným bramborem, kaší, zeleninovým pyré nebo šťouchanými brambory s bylinkami. Vynikající jsou i studené, slabě pokrájené, jako součást studených mís.
4
Kdo kapary nemusí, může je nahradit sušenými rajčaty a nebo dát obojí, jako jsem dával já.
5
Použít se dá na roládu také krůtí maso. Případně místo většího plátu kuřecího (vykostěné kuře) můžeme použít kuřecí prsa a to nejlépe s kůží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lišky na bílém víně s kotletou

Lišky na bílém víně s kotletou

Kuřecí stehna v bílém víně

Kuřecí stehna v bílém víně

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta 83 | 20. 10. 2016 22:36

    S jakou přílohou to podáváte? Zni to moc zajimave, zkusím to.

  • Lucie Berková | 8. 9. 2013 19:27

    Fenomenální recept. Vřele doporučuji zkusit a vychutnat si tento kulinářský skvost.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Ryby
Maso Drůbeží Rybí Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Kapary Kuřecí maso Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Sůl Tuňák - ve vlastní šťávě
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

30
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
23
Cappuccino koláčky - cukroví
Cappuccino koláčky -…
20
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
14
Obrácený jablečný koláč
Obrácený jablečný koláč
11
Svařák
Svařák

Zajímavé články

Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i kupované dobroty pod stromeček
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i…
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
AHA.cz Zemanová zpět v Praze: Z letiště rovnou do nemocnice

Zemanová zpět v Praze: Z letiště rovnou do nemocnice

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 8. 12. 2025: Kdo bude čelit nepříjemné situaci a kdo dostane druhou šanci?

Denní horoskop na pondělí 8. 12. 2025: Kdo bude čelit nepříjemné situaci a kdo dostane druhou šanci?

Ženy.cz Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Blesk.cz Smrt Hezuckého (†55) zasáhla fanoušky: Pietní místo před Evropou 2 stále roste!

Smrt Hezuckého (†55) zasáhla fanoušky: Pietní místo před Evropou 2 stále roste!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Další doporučené recepty:

Roláda  piškotová
Roláda piškotová
Roláda BLESKOVÁ
Roláda BLESKOVÁ
Roláda LAURA
Roláda LAURA
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s nugátovým krémem
Roláda s nugátovým krémem
Roláda s paštikovou směsí
Roláda s paštikovou směsí
  • Recepty.cz
  • Roláda na bílém víně s tuňákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact