• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řezané ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Řezané ořechy

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezané ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g rostlinný tuk
    • 600
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 6
      ks žloutek
    • 4
      lžíce mléko
  • Náplň
    • 1
      l mléko
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g cukr krystal
    • 250
      g rostlinný tuk
  • Sníh
    • 6
      ks bílek
    • 250
      g cukr krystal
    • 4
      hrst nasekané ořechy 3-4

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladu. Uvaříme pudink, necháme vychladnout. Vymícháme tuk a postupně přidáme pudink. Těsto propracujeme a rozdělíme na tři stejné části. Vyválíme na obráceném plechu.
2
Z bílů a cukru vyšleháme tuhý sníh a také jej rozdělíme na tři části. Rovnoměrně ho rozetřeme na přichystané pláty, posypeme sekanými ořechy a upečeme při 180 °C 18 minut. Náplň rozetřeme na dvě části a třetím přiložíme. Necháme odstát do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Nadýchaný perník s ořechy a citrónovou polevou

Nadýchaný perník s ořechy a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarmila Vaľová | 22. 9. 2008 20:58

    Wanda,práve v sobotu som piekla tento koláč a vyskúšala som to takto:papier na pečenie som si vystrihla presne podľa dna plechu a na tomto papieri som vyvaľkla odvážené cesto,a to tak,že som ho prikryla potravinovou foliou.Cesto sa nelepilo a mohla som si ho vaľkať bez problémov.Potom som foliu dala dole a cesto na papieri som dala do plechu.Na toto som dala sneh,ale nie až po okraj,lebo ako píše pani Zita, tak sneh sa pri pečení zlieva a takto sa to vyrovná.A pláty sa pečú každý zvlášť.

  • Lenka Šípková | 21. 9. 2008 19:15

    Já jsem dala těsto na pečící papír, měla jsem 3x naměřený stejně. Synovi to moc chutnalo, odležet jsme nechali asi hodinku, do druhého dne už nezbude určitě nic.

  • Wanda Kluzová | 20. 9. 2008 09:17

    Děkuji za vysvětlení p. Jarmile, ještě prosím - má se to tedy péct na obráceném plechu, jak tady psala p.Zitka a každý plát zvlášť - pochopila jsem správně? Ráda bych to vyzkoušela, ale jsem dost nechápavá :-( Možná by pomohlo foto...:-)

  • Jarmila Vaľová | 19. 9. 2008 20:15

    Vopred sa ospravedlňujem,že som skôr nereagovala na všetky dotazy,ale bola som mimo netu a tak by som to teraz chcela napraviť.Niesom autorka receptu,dostala som ho.Ten puding toje to mlieko s múkou je to vlastne kaša.Pláty si rozdelím na tri rovnaké časti,a to tak,že celé cesto odvážim a vydelím troma.Tým pádom sú všetky pláty rovnako hrubé.Cesto sa vaľká na klasickom plechu,ten môj má rozmery 37x27,a vaľká sa preto na obrátenom plechu,lebo sa sním ľahšie pracuje ako ked by sa vaľkalo vo vnútri plechu.Orechami sa sypú všetky pláty rovnomerne a ako pozerám asi som to v recepte zabudla uviesť.Musím požiadať o opravu.Dakujem pani Zitke za pomoc.

  • Ivana Přikrylová | 19. 9. 2008 18:50

    Taky hledám marně v ingrediencích pudink, který je pak až v postupu, prosila bych dopřesnit

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 14:26

    Všechny pláty jsou s bílkovou vrstvou posypané ořechy, maže se dobře a pečou se obráceně, protože by šly z plechu špatně vyndat. Krém se maže na dva pláty.

  • Olga Zehnalová | 19. 9. 2008 14:03

    Pani Hanka, nemusíte sa ospravedlňovať, ja tiež tomu akosi nerozumiem a teda pečiem dosť často.Ja rozumiem tomu tak, že sneh sa rozotrie na každý plát a tak sa upečú všetky tri pláty, len neviem kde sa dajú tie orechy, či sa zamiešajú do snehu alebo sa posype nimi len jeden plá t, ktorý sa dá navrch. Prosím opomoc, lebo zákusok vypadá dobrý.

  • Hana Štricková | 19. 9. 2008 13:29

    Hrozně se omlouvám za nechápavost nebo spíš nezkušenost ale: proč se pláty pečou na opačné straně plechu? A pochopila jsem správně že posypaný ořechy je jen jeden plát, který dáme navrch? Zajímalo by mě, jak dobře se krém na upečený plát se sněhem maže. Děkuji a mějte prosím se mnou trpělivost:-)

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 12:46

    Ještě dodám, že peču na 180st. cca 18-20 min. Záleží na troubě, nemažte ten bílkový krém až do krajů, má tendenci při pečení "sjet" dolů. To těsto je něco jako linecké. Tak snad jsem vám trochu poradila. :D

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 12:33

    Náplň dělám tuto :500ml mléka,, 5PL polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 100g krupice cukr,250g másla . Z mléka mouky a cukru uvařím hustou kaši a nechám vychladnout, pak spojit s máslem, rozdělit na polovinu, pomažu 2 pláty a třetí se posadí nahoru těmi ořechy.

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 12:25

    Těsto se vyválí normálně, ale peče se na obráceném pomaštěném plechu.

  • Zita Matejkova | 19. 9. 2008 12:22

    Miroslavo, tento moučník dělám, je dobrý. Ořechy se nasypou na sníh, nemíchat do sněhu.

  • Miroslava Severová | 19. 9. 2008 08:42

    Ty ořechy předpokládám přijdou do ušlehaného sněhu a zapečou se také.

  • Hana Štricková | 19. 9. 2008 07:40

    Ráda bych zkusila ale mám pár dotazů: 1.lze použít klasický pudinkový prášek místo mouky? 2.Jak silné mají být pláty těsta - resp. na jak velkých pleších (no to je slovo) pečete. 3.Předpokládám, že na opačné straně plechu těsto válíte proto, aby byl plát patřičných rozměrů.Děkuji za odpovědi.:-)

  • Wanda Kluzová | 18. 9. 2008 19:24

    Nepochopila jsem, proč mám vyválet těsto na obráceném plechu - to aby vznikla jakási vanička? a co s ním pak - mám ho pést už normálně? A pudink - to je myšleno ten půllitr mléka s 5 lžicemi mouky,...? Děkuji

  • lenka galvasová | 17. 9. 2008 20:24

    Škoda,že není přidán obrázek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Vláčný velikonoční beránek

Vláčný velikonoční beránek

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

25
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
22
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
21
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
16
Pečené vepřové koleno na zelí
Pečené vepřové koleno na…
16
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Řezané ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact