• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Red Velvet dort
Napište svůj komentář k receptu

Red Velvet dort

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 47
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Red Velvet dort
Red Velvet dort
Red Velvet dort
Red Velvet dort
Red Velvet dort
Red Velvet dort
Red Velvet dort
5fotografií
Nahrát fotku
 

Red Velvet Cake neboli dort “červený samet” je nejoblíbenějším americkým dortem už od dvacátých let minulého století, kdy byl podáván poprvé v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Pro tento dort je typický tmavě červený korpus a krém ze smetanového sýru.

Suroviny

16 porce
  • Korpus:
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 2
      hrnek cukr krupice
    • 8
      lžíce máslo 113 g
    • 3
      lžíce kakao
    • 1,50
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      ks vejce velká
    • 1,50
      hrnek podmáslí
    • 1,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      lžíce vanilkový extrakt
    • 1,50
      lžička bílý vinný ocet
    • 2
      lžíce potravinářské barvivo červené, nejlépe gelové
  • Krém:
    • 400
      g smetanový sýr ideálně Philadelphia
    • 400
      g mascarpone
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžička vanilkový extrakt

Postup přípravy receptu

1
Připravte si tři kulaté dortové formy o průměru 20 cm. Dno vyložte papírem na pečení a boky vymažte máslem. Troubu předehřejte na 180 °C.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Do mísy kuchyňského robota (s pádlovým nástavcem) nasypte hladkou mouku, cukr, kakaový prášek, jedlou sodu, kypřicí prášek a sůl. Promíchejte na nízké rychlosti. Přidejte kostky měkkého másla a míchejte při nízké rychlosti, dokud se máslo s ostatními surovinami nepropojí a nevznikne směs připomínající mokrý písek. V samostatné míse prošlehejte vejce, rostlinný olej, podmáslí, vanilkový extrakt, ocet a červené barvivo. Tuto směs při nízké rychlosti pomalu přilijte do mísy robota a míchejte, dokud se vše nespojí a nevznikne hladké nadýchané těsto. Rozdělte ho do připravených forem, dejte do vyhřáté trouby a pečte 30–35 minut. Korpusy jsou upečené, když špejle zapíchnutá do jejich středu zůstane po vytažení čistá. Korpusy nechte 10 minut chladnout ve formách, pak je vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
3
Mezitím připravte krém. Do mísy nalijte vychlazenou šlehačku, přidejte mascarpone a cukr a šlehejte, dokud směs nezhoustne a není pevná. Pak po částech zašlehejte sýr a nakonec vanilkový extrakt.

RADA: VIDEO, jak na domácí vanilkový extrakt

4
Pomocí zubatého nože seřízněte vršek každého korpusu, aby nebyl vyboulený. První korpus položte na podnos, naneste na něj rovnoměrnou vrstvu krému, položte na něj další korpus a opět ho potřete vrstvou krému. Přidejte poslední korpus a celý dort (vršek i boky) potřete tenkou vrstvou krému. Dort nechte asi 30 minut ztuhnout v lednici a pak ho celý znovu potřete zbylým krémem a uhlaďte cukrářskou špachtlí nebo plochým širokým nožem. Vršek dortu nakonec můžete ještě posypat rozdrobenými odkrojenými vršky korpusu.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY A JAK SE JIM VYHNOUT: • Suchý a drobivý korpus: Snažte se korpusy nepéct déle, než je nutné. Vyndejte je z trouby, jakmile test špejlí potvrdí, že jsou propečené. Dbejte také na to, aby vejce, podmáslí a olej byly v pokojové teplotě. • Nevýrazná barva korpusu: Používejte výhradně koncentrované gelové barvivo. Nebojte se použít ho víc, než se zdá nutné, protože barva pečením tmavne.
6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Přidání 1–2 čajových lžiček instantního kávového prášku nebo espressa do suchých surovin zvýrazní chuť kakaa, aniž by dort chutnal po kávě. • Po vychladnutí zabalte každý korpus pevně do potravinářské fólie a nechte je ideálně přes noc odležet při pokojové teplotě nebo v lednici. Lépe se vám s nimi bude manipulovat a budou vláčnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Bílý dort s překvapením

Bílý dort s překvapením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Vánoce Valentýn Narozeniny a párty Piknik Jedlé dárky
Pečení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Mascarpone Máslo Moučkový cukr Podmáslí Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Smetanový sýr Sůl Vanilkový extrakt Vejce

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Duo bábovka

Duo bábovka

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

19
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína
15
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
13
Tousty se špekáčkovým tataráčkem
Tousty se špekáčkovým…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Red velvet brownies
Red velvet brownies
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet dort
Red velvet dort
Relaxační čaj
Relaxační čaj
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
  • Recepty.cz
  • Red Velvet dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact