• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Recept na nejlepší palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Recept na nejlepší palačinky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 249
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kdo by nemiloval palačinky? Vyzkoušejte tento snadný recept, který zvládne opravdu každý. Skvěle chutnají s marmeládou i nutellou nebo posypané čerstvým ovocem.

Recept na nejlepší palačinky

Suroviny

4 porce
    • 500
      ml mléko polotučné
    • 200
      g hladká mouka může být až 250 g
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • tuk na smažení slunečnicový či řepkový olej, případně přepuštěné máslo (ghí)
    • nutella na potření
    • 10
      ks ovoce na ozdobu
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Mléko nalijeme do mísy a rozšleháme v něm metličkou vejce. Přidáme špetku soli a pomalu přisypáváme mouku. Stále šleháme, aby nevznikly hrudky. Takto připravené těsto necháme odstát, ideálně alespoň půl hodiny.

RADA: Tipy na sladké i slané náplně

2
Pánev rozpálíme, potřeme pomocí mašlovačky nebo papírové utěrky tukem a nalijeme na ni naběračkou část těsta. To vždy před nalitím promícháme, protože má tendence se usazovat. Krouživým pohybem pánví těsto rozlijeme stejnoměrně po celé ploše a palačinku opečeme nejprve z jedné strany. Jakmile se okraje začnou zvedat a povrch těsta je matný, palačinku otočíme a opečeme i z druhé strany dozlatova.

RADA: Zkuste i lívance nebo vafle

3
Stejným způsobem upečeme palačinky ze zbylého těsta.
4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ PALAČINEK: • Palačinky se trhají: Nejčastější příčinou je příliš řídké těsto, nedostatek vajec, nedostatečně rozehřátá pánev nebo předčasné obracení. Těsto nařeďte postupně, dokud nemá konzistenci řidší smetany. Pokud je problém v nedostatku struktury, lze přidat ještě jedno vejce. Vždy se ujistěte, že je pánev dostatečně horká, a obracejte palačinku až ve chvíli, kdy se sama snadno uvolní od povrchu. • Palačinky jsou gumové nebo tvrdé: Důvodem bývá příliš husté těsto s vysokým podílem mouky. Nejčastější příčinou bývá ale nedostatečné odležení těsta, během kterého může mouka plně absorbovat tekutinu a stabilizuje se v něm lepek. • Palačinky se připalují nebo lepí: Příčinou může být přidaný cukr v těstě, příliš mnoho nebo naopak málo tuku na pánvi. • Fenomén „první palačinky": Říká se, že první palačinka se nepovede, což se skutečně často stává. Není to však selhání, ale spíše důležitý krok k tomu, abyste něco upravili. Slouží k otestování, zda má pánev správnou teplotu a zda je konzistence těsta optimální.

RADA: Palačinky na plechu jsou hitem internetu: Připravíte je téměř bez práce a vždy se povedou

5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Pokud chcete, aby hotové palačinky zůstaly teplé a vláčné, skládejte je na talíř a přikryjte čistou utěrkou. Další efektivní metodou je umístit hotové palačinky na talíř do trouby vyhřáté na velmi nízkou teplotu, přibližně 60–70 °C. • Pro kypřejší a lehčí těsto můžete přidat do těsta malé množství perlivé vody nebo rumu. Působí jako kypřicí prostředky a zároveň dodávají těstu zajímavý chuťový tón. Nastrouhaná citronová nebo pomerančová kůra dodá palačinkám svěžest a příjemné aroma. • Pro bezlepkovou variantu lze klasickou pšeničnou mouku nahradit pohankovou nebo rýžovou moukou. Pro veganské palačinky lze místo kravského mléka použít rostlinné mléko (např. mandlové, sójové) a vejce nahradit rozmačkaným banánem, lněnými nebo chia semínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky

Šmyklavé (klouzavé) budějovické…

Špaldové palačinky

Špaldové palačinky

Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Těsta
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Šlehání Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko polotučné Moučkový cukr Nutella Ovoce Sůl Tuk na smažení Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása v trojobalu

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Květáková polévka s mrkví  II.

Květáková polévka s mrkví II.

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

45
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
18
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
13
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
13
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i kupované dobroty pod stromeček
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i…
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
AHA.cz Zemanová zpět v Praze: Z letiště rovnou do nemocnice

Zemanová zpět v Praze: Z letiště rovnou do nemocnice

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Ženy.cz Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Blesk.cz Smrt Hezuckého (†55) zasáhla fanoušky: Pietní místo před Evropou 2 stále roste!

Smrt Hezuckého (†55) zasáhla fanoušky: Pietní místo před Evropou 2 stále roste!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Další doporučené recepty:

Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový sirup s medem a citronem
Rebarborový sirup s medem a citronem
Red velvet brownies
Red velvet brownies
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
  • Recepty.cz
  • Recept na nejlepší palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact