• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rajčatové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hlávkové zelí
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 300
      g rajský protlak
    • 0,25
      l smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce polohrubá mouka 1-2
    • 1
      lžíce paprika
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a dusíme až se zatáhne, potom přidáme papriku a velmi rychle zalejeme vodou tak, aby bylo maso zakryté a osolíme. Podusíme asi na 75%, přidáme zelí nakrájené na nudličky, kmín a vaříme. Pokud je potřeba, tak přidáme trochu vody. Nakonec přimícháme rajčatový protlak a zahustíme rozšlehanou moukou ve šlehačce. Chvíli povaříme, dochutíme a podáváme s knedlíkem. Dokončené rajčatové zelí má mít konzistenci segedínu.
2
Rajčatové zelí je tradiční recept na západním Slovensku. Toto je upravená, velmi chutná varianta, která nabízí zpestření zeleninovo-masových jídel. Rajčatové zelí je vhodné i jako Eintopf s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčatové šišky

Rajčatové šišky

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

Kuře v rajčatové omáčce

Kuře v rajčatové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ¨smisek | 26. 3. 2011 19:15

    tento recept je také dobré bez zahustění moukou je to velice d obré třeba jenom z pečivem :-)

  • Jana Nesvadbová | 12. 1. 2008 10:33

    Tak tento recept určitě budu vařit častěji, vyzkoušela jsem a u rodiny i u sebe velmi uspěl- s vepřovou plecí, spíš odřezky od řízků. Slonenská kuchyně je báječná

  • Tereza J. | 7. 1. 2008 11:53

    Ten recept, ktorý tu je, je bez toho bôčika, ten sa dáva navrch. Alebo iné mäsko.

  • Tereza J. | 7. 1. 2008 11:52

    Tento recept tu už je aj s obrázkom, je to fakt dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Smažení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Hlávkové zelí Olej Paprika Polohrubá mouka Rajský protlak Smetana ke šlehání Sůl Vepřový bůček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Chuťovky (jednohubky) z listového těsta

Chuťovky (jednohubky) z listového…

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Kuře „65“

Kuře „65“

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

31
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
25
Slovenské rohlíky
Slovenské rohlíky
18
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
13
Bramborové noky
Bramborové noky
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Rajčatové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact