• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Ragů (salsa Bolognese) iliti
Napište svůj komentář k receptu

Ragů (salsa Bolognese) iliti

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
8fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající ragů na boloňský způsob z mletého masa, rajčat, mrkve a cibule. Podlité troškou červeného vína dostává parádní chuť. Dejte si ho k těstovinám a uvidíte, že si všichni budou chtít přidat.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl od koření pro pravé italské ragů se používá jenom sůl
    • 1
      l rajčata pasírovaných rajčat (můžete použít i 'tomatino' kečup)
    • 2
      ks mrkev
    • 300
      g mleté maso nelépe je použít směs vepřového a jehněčího mletého masa

Postup přípravy receptu

1
Osmahneme jemně nakrájenou cibuli na troše oleje, já používám olivový, ale můžete použít i olej slunečnicový. Když dostane zlatavou barvu, přidejte nastrouhanou mrkev, propražte ještě 2-3 minuty. Teď můžete přidat i maso. Poduste ještě trochu a přidejte pasírovaná rajčata, sůl. Ragů je potřeba vařit dobré 2 hodiny, v lepších restauracích i 5 hodin, protože čím se více vaří má lepší chuť.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
První tajemství dobré omáčky je v červeném vínu. Když opražíte maso, přidejte trochu červeného vína (trochu = půl deci). Ragů dostává lepší chuť a změní se barva omáčky.
3
Druhé, nemáte 5 hodin čas na vaření ragů, šťáva je řídká a co potom? V tom případě smíchejte lžičku mouky s trochou vody. Potřebujete dostat hustou směs, kterou přidáte do ragů. Mouka váže nepotřebnou vodu a zhušťuje omáčku.
4
Jedna rada: jestli se nemůžete obejít bez oregána, můzete ho tam přidat. Příloha: těstoviny.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Bolognese (boloňské) karbanátky

Bolognese (boloňské) karbanátky

Boloňská pizza

Boloňská pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dospeta | 7. 5. 2014 11:01

    Jednoduché a přitom skvělé. Rozhodně doporučuji, většinou vařím cca 2,5h, taky zamražuji. Budeme mít dnes k obědu, už se těším. Díky za recept. Petra

  • Frantiska :) | 20. 8. 2008 22:15

    5h se to vari pro chut :) ja to jednou vyzkousela a ted uz si varim vzdycky nekolik litru naraz a pak zamrazuju, na dlouhe pomale vareni nedam dopustit ... sice si nekdo rika ze jsem blazen, ze 45min staci, ale ja mam pocit, ze ta chut je jina

  • Oldřich Gargulák | 20. 8. 2008 00:43

    Slušný recept na zpracování nadúrody rajčat. Já dělám z hovězího a ještě přidám celer, když je tak řapíkový.Troška česneku není na škodu. Nezahušťuji moukou, vařím tak dlouho, až zhoustne, rozhodně to není 5 hodin. Skladuji v mrazáku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Boloňská Těstoviny & rizota Špagety Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mleté maso Mrkev Rajčata Sůl

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

23
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
18
Vosí hnízda
Vosí hnízda
17
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Raffaelo koule
Raffaelo koule
Raffaelo z Delissy
Raffaelo z Delissy
Raffaelo zase jinak
Raffaelo zase jinak
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z dýně
Ragú z dýně
Ragú z kuřecích jater
Ragú z kuřecích jater
  • Recepty.cz
  • Ragů (salsa Bolognese) iliti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact