• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Punčové řezy III.
Napište svůj komentář k receptu

Punčové řezy III.

autor: PETKA 2
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Punčové řezy III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g cukr krystal
    • 10
      žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      ks citronová kůra z 1/2 navoskovaného citronu
    • 10
      bílek na sníh
    • 190
      g krupičková mouka
    • 20
      g tuk
    • červený breton 2 kapky (jedlé barvivo)
    • 30
      g čokoláda tmavá
    • 150
      g rybízová marmeláda
  • Punčovina k namáčení
    • 50
      g cukr krystal
    • 1,20
      dl studená voda
    • 160
      g rybízová marmeláda
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks pomeranč
    • 0,60
      dl hnědý rum
    • 0,60
      dl bílý punč
    • 1,20
      dl bílý rum musíte-li, použijte
  • Poleva
    • 300
      g moučkový cukr
    • 2
      červený breton kapky
    • bílý punč podle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Cukr, žloutky, citronovou kůru a vanilku utřeme v míse po 25 min. Pak přidáme zlehka sníh z bílků a krupičkovou mouku. Lehce promíchané těsto rozdělíme na polovinu.
2
Jednu rozetřeme do menší vymazané a vysypané dortové formy a upečeme dorůžova.
3
Druhou polovinu rozdělíme na 3 díly. Jeden díl necháme neobarvený, druhý obarvíme bretonem a do třetího zamícháme nastrouhanou čokoládu.
4
Na malý plech s vysokým okrajem rozetřeme pruh jednoho těsta (asi stejně vysoko, jako těsto v dortové formě), vedle něho pruh druhého těsta, a pak vedle pruh třetího těsta. Upečeme dorůžova.
5
Vychladlé nakrájíme na stejné proužky, nebo kostečky. Vychladlé těsto z dortové formy rozkrojíme na dva plátky a pomažeme zavařeninou.
6
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vložíme do ní jeden plátek zavařeninou nahoru, na něj urovnáme barevné kostky, nebo proužky namočené v punčovině. Celá plocha musí být vyplněna. Polijeme zbytkem punčoviny. Druhý plást položíme zavařeninou dolů na kosky, přikryjeme pečícím papírem, na který jsme položili prkénko a dort zatížíme. Necháme ve formě do druhého dne. Druhý den odděláme formu, papír a dort přeneseme na mísu.
7
Zdobíme punčovou polevou (nebo rumovou). Ozdobíme kandovaným ovocem, nebo šípky (tenké cukrové fialky jsou na tomto dortu pěkné). Můžeme také na čerstvou punčovou polevu nastříkat tenké rovné čárky z čokoládové polevy s odstupem a projet špejlí střídavě na jednu stranu a pak na druhou. Nebo nastříkat z čokolády spirálu a pak protahovat špejli od středu jednou k okraji a podruhé ke středu (vznikne pavučina).
8
Punčovina: vodu s cukrem povařímena slabou niť, přimícháme zavařeninu a vaříme po 2 min. Necháme vychladnout a přimícháme citrusovou šťávu, rum a punč.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vladimír fůegr | 28. 12. 2008 16:48

    Oprava né 20žloutků ale 10žloutků

  • Olga . | 28. 12. 2008 11:45

    Škoda, když už to bylo doslova okopírováno z LABUŽNÍKA, že byl změněn původní název: "Klasický punčový dort, nebo řezy" :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý punč Bílý rum Červený breton Citronová kůra Citronová šťáva Čokoláda Cukr krystal Hnědý rum Krupičková mouka Moučkový cukr Pomeranč Rybízová marmeláda Studená voda Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Květákové řízky

Květákové řízky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
23
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Punčové řezy III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact