• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ptačí jidášky
Napište svůj komentář k receptu

Ptačí jidášky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 100
      g máslo rozpuštěné
    • sůl
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce na potření
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 200
      g hrubá mouka
    • 1
      hrst hřebíček
    • 40
      g droždí čerstvé
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 150
      ml smetana 12%
    • 200
      g cukr krupice
    • 4
      ks žloutky

Postup přípravy receptu

1
Smetanu zahřejte a polovinu vlijte do misky. Rozdrobte do ní droždí, promíchejte s vanilkovým cukrem a lžící hladké mouky a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do velké mísy prosejte obě mouky, vsypte cukr, citronovou kůru, sůl a promíchejte. Přidejte žloutky a vzešlý kvásek a zlehka propracujte. Pak přidejte máslo a zpracujte na hladké nelepivé těsto. Nechte ho asi 40 minut kynout na teplém místě.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
Troubu rozehřejte na 200 °C. Těsto rozdělte na stejně velké kousky. Z každého vyválejte váleček dlouhý asi 20 cm a zavažte ho do uzlu. Na jednom konci nastříhejte nůžkami ocásek, na druhém konci vytvořte hlavičku se zobáčkem. Jako oči zapíchněte hřebíček. Nechte 15 minut kynout, pak potřete vejcem. Upečte dozlatova a nechte vychladnout na mřížce.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše - medové

Jidáše - medové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše Velikonoce
Chuťovky Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hřebíček Hrubá mouka Máslo Smetana 12% Sůl Vanilkový cukr Vejce žloutky

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jidáše

Poslední sledované recepty

43
Carpaccio z rajčat
Carpaccio z rajčat
39
Jednoduchá omáčka na špagety
Jednoduchá omáčka na…
30
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
28
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
27
Vepřový gulášek z kýty
Vepřový gulášek z kýty

Zajímavé články

Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
AHA.cz Itálie po aféře se Saganem: Burešová utekla z domu

Itálie po aféře se Saganem: Burešová utekla z domu

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho čekají hektické časy a komu se podaří vyřešit zapeklitý problém?

Horoskop na další týden: Koho čekají hektické časy a komu se podaří vyřešit zapeklitý problém?

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Kam zmizela Mládkova »ošklivka« Lenka Plačková (50): Půvabná blondýnka zběhla do zdravotnictví!

Kam zmizela Mládkova »ošklivka« Lenka Plačková (50): Půvabná blondýnka zběhla do zdravotnictví!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají hektické časy a komu se podaří vyřešit zapeklitý problém?

Horoskop na další týden: Koho čekají hektické časy a komu se podaří vyřešit zapeklitý problém?

Další doporučené recepty:

Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Ptáčky ze sardelky
Ptáčky ze sardelky
Pučálka s opečenou slaninou
Pučálka s opečenou slaninou
  • Recepty.cz
  • Ptačí jidášky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact