• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pstruh po Kanadsku
Napište svůj komentář k receptu

Pstruh po Kanadsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruh po Kanadsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks pstruh menší
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek utřený
    • 0,25
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce brusinkový kompot
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 4
      lžíce máslo
    • 0,25
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Pstruhy vykuchej, odstřihni ploutve, hlavy a ocasy ponech. Neoškrabuj! Pstruhy dobře propláchni pod tekoucí studenou vodou, osuš, a osol zevnitř i zvenčí. Větší, mělkou zapékací nádobu vymasti dobře olejem, naskládej do ní pstruhy do jedné vrstvy tak, aby střídavě ležela hlava jednoho vedle ocasu druhého. V mističce rozmíchej vidličkou česnek, pepř a brusinky a potři touto směsí ryby. Ve stejné mističce rozšlehej vidličkou sójovou omáčku s citrónovou šťávou. V hrnečku rozehřej máslo a osol je. Pstruhy hodně pokapej asi polovinou másla a zapeč v troubě na 5 minut. Vytáhni z trouby, nech asi minutu stát a potom přelej sójovou omáčkou s citronem. Vrať do trouby a peč ještě 10-12 minut (podle velikosti ryby). Během pečení často pokapávej máslem, až je všechno vypotřebované. Pstruzi jsou hotoví, když jimi vidlička projede jako máslem. Tento pokrm dej na stůl v nádobě, ve které se pekl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem

Pstruh s rajčatovou salsou a…

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 18. 1. 2016 08:48

    Dokonalé! Dělala jsem 3 pstruhy, ingredience jsem co do množství dávala od oka (spíš vice než podle receptu) a bylo to výborné! Nechala jsem nejdřív ryby s brusinkami a česnekem asi 4 hodiny naložené a potom hned do trouby. Jako přílohu opečené brambory, dalo by se jíst se salátem, chlebem nebo jen samotné ;)

  • abygail | 25. 1. 2014 13:02

    Vynikající nenásilná chuť....ale asi sem někde udělal chybu. Strašně to plavalo v omáčce, tím pádem se ryba neudělala z druhé strany. Proto jsem dal "2", protože v recepisu mi chybí, že se ryba má obrátit, aby se opekla i z druhé strany??!! Dále jsem dal malou nádobu a neodstřihl ocasní ploutev (přilepila se na stěnu a při otáčení... :'( .), takže až udělám podruhé, poučím se a bude lépe! ;-)

  • TerryV | 30. 12. 2012 14:00

    Vynikající recept, další skvělá úprava pstruha. Určitě budu dělat znova ;-)

  • Vejmitsch | 3. 10. 2011 17:17

    už dělám poněkolikáté a doporučuji. vždy dělám dva zároveň bez přílohy

  • Petra Došková | 7. 4. 2009 08:11

    Vynikajicí! Zajímavá kombinace brusinek a česneku. Dovedla bych si představit i jiné maso, nejen rybu. Z obědu zůstalo jen pár kostiček. Na brusinkách jsem taky nešetřila a vyplatilo se. Chválím a dávám za jedna :-) PD

  • Lenka Hrábková | 30. 1. 2009 13:26

    Velmi dobré! Chce to ale opravdu použít čerstvou nemraženou rybu, na její chuti v tomto receptu velmi záleží.

  • bara | 13. 4. 2008 16:22

    Vyborne, dala jsem vice brusinek podle komentare od nejmila, bylo dneska k nedelnimu obedu. Lehke a vyborne, urcite budu delat zase.

  • Andromeda | 11. 3. 2008 11:32

    O víkendu jsem pstruh dělala a moc nám chutnal, moc zajímavé s tou sojovou omáčkou, takové šťavnaté a brusinky se pěkně nasákly. SUPER. Jako přílohu jsem dělala salát z rukoly a rajče, okurka, mrkev - velmi lehká a zdravá kombinace. Určitě zopakujeme

  • nejmil | 21. 1. 2007 15:44

    Moc chutný pstruh, jen radím brusinkovou omáčkou nešetřit, hlavně uvnitř ryby, není nijak násilná a velmi dobře ochutí. Osobně bych ji použil více, než doporučuje recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Česnek Citronová šťáva Máslo Pepř mletý Pstruh Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Tatarka

Tatarka

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
24
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Houbařské těstoviny
Houbařské těstoviny

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Chyby ve filmu Láska nebeská: Tyhle záběry se vážně nepovedly

Chyby ve filmu Láska nebeská: Tyhle záběry se vážně nepovedly

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

  • Recepty.cz
  • Pstruh po Kanadsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact