• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pstruh po Kanadsku
Napište svůj komentář k receptu

Pstruh po Kanadsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pstruh po Kanadsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks pstruh menší
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek utřený
    • 0,25
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce brusinkový kompot
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 4
      lžíce máslo
    • 0,25
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Pstruhy vykuchej, odstřihni ploutve, hlavy a ocasy ponech. Neoškrabuj! Pstruhy dobře propláchni pod tekoucí studenou vodou, osuš, a osol zevnitř i zvenčí. Větší, mělkou zapékací nádobu vymasti dobře olejem, naskládej do ní pstruhy do jedné vrstvy tak, aby střídavě ležela hlava jednoho vedle ocasu druhého. V mističce rozmíchej vidličkou česnek, pepř a brusinky a potři touto směsí ryby. Ve stejné mističce rozšlehej vidličkou sójovou omáčku s citrónovou šťávou. V hrnečku rozehřej máslo a osol je. Pstruhy hodně pokapej asi polovinou másla a zapeč v troubě na 5 minut. Vytáhni z trouby, nech asi minutu stát a potom přelej sójovou omáčkou s citronem. Vrať do trouby a peč ještě 10-12 minut (podle velikosti ryby). Během pečení často pokapávej máslem, až je všechno vypotřebované. Pstruzi jsou hotoví, když jimi vidlička projede jako máslem. Tento pokrm dej na stůl v nádobě, ve které se pekl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s hráškovými výhonky

Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem

Pstruh s rajčatovou salsou a…

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 18. 1. 2016 08:48

    Dokonalé! Dělala jsem 3 pstruhy, ingredience jsem co do množství dávala od oka (spíš vice než podle receptu) a bylo to výborné! Nechala jsem nejdřív ryby s brusinkami a česnekem asi 4 hodiny naložené a potom hned do trouby. Jako přílohu opečené brambory, dalo by se jíst se salátem, chlebem nebo jen samotné ;)

  • abygail | 25. 1. 2014 13:02

    Vynikající nenásilná chuť....ale asi sem někde udělal chybu. Strašně to plavalo v omáčce, tím pádem se ryba neudělala z druhé strany. Proto jsem dal "2", protože v recepisu mi chybí, že se ryba má obrátit, aby se opekla i z druhé strany??!! Dále jsem dal malou nádobu a neodstřihl ocasní ploutev (přilepila se na stěnu a při otáčení... :'( .), takže až udělám podruhé, poučím se a bude lépe! ;-)

  • TerryV | 30. 12. 2012 14:00

    Vynikající recept, další skvělá úprava pstruha. Určitě budu dělat znova ;-)

  • Vejmitsch | 3. 10. 2011 17:17

    už dělám poněkolikáté a doporučuji. vždy dělám dva zároveň bez přílohy

  • Petra Došková | 7. 4. 2009 08:11

    Vynikajicí! Zajímavá kombinace brusinek a česneku. Dovedla bych si představit i jiné maso, nejen rybu. Z obědu zůstalo jen pár kostiček. Na brusinkách jsem taky nešetřila a vyplatilo se. Chválím a dávám za jedna :-) PD

  • Lenka Hrábková | 30. 1. 2009 13:26

    Velmi dobré! Chce to ale opravdu použít čerstvou nemraženou rybu, na její chuti v tomto receptu velmi záleží.

  • bara | 13. 4. 2008 16:22

    Vyborne, dala jsem vice brusinek podle komentare od nejmila, bylo dneska k nedelnimu obedu. Lehke a vyborne, urcite budu delat zase.

  • Andromeda | 11. 3. 2008 11:32

    O víkendu jsem pstruh dělala a moc nám chutnal, moc zajímavé s tou sojovou omáčkou, takové šťavnaté a brusinky se pěkně nasákly. SUPER. Jako přílohu jsem dělala salát z rukoly a rajče, okurka, mrkev - velmi lehká a zdravá kombinace. Určitě zopakujeme

  • nejmil | 21. 1. 2007 15:44

    Moc chutný pstruh, jen radím brusinkovou omáčkou nešetřit, hlavně uvnitř ryby, není nijak násilná a velmi dobře ochutí. Osobně bych ji použil více, než doporučuje recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Česnek Citronová šťáva Máslo Pepř mletý Pstruh Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Smetanové kuřecí kousky s rýží
Smetanové kuřecí kousky…
14
Cookies (Sušenky)
Cookies (Sušenky)

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Pstruh po Kanadsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact