• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pšenično-špaldovo-žitný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Pšenično-špaldovo-žitný chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pšenično-špaldovo-žitný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 190
      g špaldová mouka
    • 200
      g hladká mouka Pšeničná
    • 100
      g celozrnná mouka Žitná
    • 1
      lžíce pšeničné klíčky
    • 1
      lžička lecithin Sojového granulovaného (zláčňuje těsto)
    • 1
      lžíce vločky Pohankové
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička slunečnicová semínka Loupaná
    • 1
      lžička dýňová semínka Loupaná
    • 0,50
      lžička fenykl Drcený
    • 0,50
      lžička anýz
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 280
      ml voda
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Ingredience pro domácí pekárnu - program základní, kůrka světlá, velikost - malý.
2
Pro začátek - není nutné použít všechny vyjmenované ingredience. Stačí použít: vsechny mouky, kmín, sůl, vodu, droždí, olej. Všechno ostatní chleba rozhodně vylepší a určitě takový nikde nekoupíte :) Ale pokud něco z vedlejších ingrediencí vynecháte, nic se nestane.
3
Nádobu před vložením háků potřeme olejem, poté potřeme i háky samotné - používám na to pírka. Nalijeme vodu s octem. Všechny mouky, pšeničné klíčky, lecitin, pohankové vločky, koření a semena smícháme v jiné misce dohromady. Nasypeme na vodu a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme droždí. Droždí se tak nejdřív obalí moukou a bude lépe kynout. Do rohu dáme sůl, zapneme a koukáme na těsto, jak bude vypadat.
4
Pokud jste náhodou dali více vody, je nutné těsto zahustit. Správně zpracované těsto má být hodně tuhé. V podstatě by se měla vytvořit pevná koule s lepivým povrchem. Z řídkého těsta Vám nic hezkého nevznikne. Také si dejte pozor na droždí a v žádném případě nedávejte víc, než zarovnanou kávovou lžičku. Dlouho jsem dělala "ušáky", protože jsem si myslela, že když to droždí nasypu od oka, tak to bude stejně dobrý... Nebude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pšenično-žitný chléb

Pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Špaldovo-žitný jablečný závin

Špaldovo-žitný jablečný závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Celozrnná mouka Dýňová semínka Fenykl Hladká mouka Kmín Lecithin Ocet Pšeničné klíčky Rostlinný olej Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Sušené droždí Vločky Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

40
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
39
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Linecké košíčky
Linecké košíčky
12
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Pšenično-špaldovo-žitný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact