• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Prdelačka z jelítka - jíšková
Napište svůj komentář k receptu

Prdelačka z jelítka - jíšková

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prdelačka z jelítka - jíšková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kroupové jelito cca 200 g
    • sádlo nebo olej
    • cibule malá nebo jen půlka
    • 1,50
      lžíce hladká mouka 1 -
    • 500
      ml vývar nebo bujon
    • sůl a pepř dle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka

Postup přípravy receptu

1
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka, promícháme s cibulkovou jíškou a přilijeme vývar. Povaříme, dochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Podáváme s čerstvým pečivem.
2
Do polévky můžeme přidat vařené kroupy nebo rýži.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Bramborová jelítka Goja

Bramborová jelítka Goja

Česnečka - jíšková

Česnečka - jíšková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jan raska | 11. 2. 2017 11:09

    dekuji za opravdu vybornou zabijackovou polevku pro kterou nemusim shanet praseci ingredience, ktere by manzelku prinejmensim vypudily z kuchyne

  • Jana | 6. 1. 2016 08:07

    Vynikající :-)

  • Tomáš | 1. 2. 2015 12:00

    Moc jsem tomu nedával ale fakt se to dá. S chlebem je to uplný ideál.

  • Jana | 5. 11. 2014 18:19

    Manželovi jsem ji předložila k večeři a moc si pochvaloval jak je výborná a tak vám za něj děkuji.

  • Zuzana | 27. 1. 2014 11:58

    Můžu doporučit! Polévka je to fantastická a hlavně nemusí být zrovna když se zabíjí, prostě stačí koupit jelito a to. :-)

  • Marie Antošová | 23. 10. 2013 09:27

    Je to výborná polévka jako z domácí zabíjačky,kdo má rád krvavou polévku,tak tuhle určitě zkuste.Je sytá a s chlebem k večeři i k obědu nadmíru stačí.

  • Davidová | 17. 5. 2012 09:39

    měla jsem velký oči a udělala jí ze dvou jelit, nemůžu jinak než pochválit, ale než aby jsme měli stejnou polévku třetí den, dala jsem něco i zmrazit :-D

  • Remkova | 20. 3. 2012 18:11

    S manzelem jsme ji snedli naposeni, samozrejme s chlebem.

  • Bohunka | 7. 2. 2012 17:14

    Zabijačku jsme dělali naposled před 5 lety u rodičů a manželovi se po takových radostech jako je prdelačka nebo domácí tlačenka moc stýská. Koupila jsem tedy jelito a zkusila jí uvařit. Tak jsem si šplhla, že jsem z toho v šoku ještě teď! Česnek si tedy přidával ještě čersvý do misky, ale to dělá normálně i u bramboračky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kroupové jelito Majoránka Sádlo Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

24
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
24
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
16
Košíčky isidor
Košíčky isidor
16
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
15
Avokádovo-bazalkové pesto
Avokádovo-bazalkové pesto

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Pražský koláč
Pražský koláč
Pražský koláč s opilými hruškami
Pražský koláč s opilými hruškami
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
Prdelky
Prdelky
Preclíčky sypané mákem
Preclíčky sypané mákem
Preclíky
Preclíky
  • Recepty.cz
  • Prdelačka z jelítka - jíšková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact