• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pravý dort Kuglerův
Napište svůj komentář k receptu

Pravý dort Kuglerův

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý dort Kuglerův
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 7
      ks vejce
    • 140
      g cukr
    • 140
      g čokoláda
    • 160
      g mleté mandle spařené

Postup přípravy receptu

1
Nejprve třeme asi 20 min. žloutky s cukrem, pak přidáme mleté mandle a čokoládu (změklou), posléze zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dort pečeme zvolna ve vymaštěné, vysypané formě. Vychladlý polejeme čokoládou. Teprve druhý den jej nahoře bohatě pokryjeme šlehanou, neslazenou smetanou a podáváme. Je dlouho vláčný a vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Pravý vlašský salát

Pravý vlašský salát

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková | 29. 3. 2010 08:21

    Skvělá poleva je v receptu"Čokoládový koláč a la Jamie Olivier", perfektně se krájí.

  • Lucie Kadera | 28. 3. 2010 22:19

    pekla jsem z tmave cokolady 55% na 180 stupnu presne 30 minut. vubec nespadl a je fantsticky uz dlouho jsem nejedla tak dobry cokoladovy dort. diky za skvely recept!

  • Martina S. | 3. 9. 2006 11:33

    Vynikající. Sice mi spadl také na poloviční výšku, protože jsem nepostupovala přesně podle receptu, ale na chuti to zřejmě nic nemění. Je výborný.

  • Barbora Polakova | 1. 3. 2006 23:09

    Alenka,piekla som ho presne na 170C aj som vyskusala spejli a bol upeceny, ono mne vseobecne vsetky dorty ktore nemaju kypr.prasok mi po vybrani z truby splasnu.Nevadi pozajtra ho peciem znova tak dufam,ze tento raz sa podari.

  • Alena H. | 1. 3. 2006 13:56

    Jak jsem již jednou psala, dort se peče zvolna při cca 170 °C a musíte vyzkoušet špejlí jestli je hotový. Příště se určitě povede.

  • Barbora Polakova | 28. 2. 2006 22:20

    Zatial sa na nom chladi cokoladova poleva,tak neviem ako chuti, ale ked som ho vybrala s truby splasol mi asi o polovicu:(((((( cim to je??

  • Jana z VM | 9. 2. 2006 07:06

    Čokoládu na vaření.

  • Monika | 9. 2. 2006 06:08

    Nejlepší zkušenosti na tento typ dortu mám z čokoládou na vaření, kterou kupuji v Lidlu. Ale myslím, že normální čokoláda na vaření nic nezkazí. Myslím, že jsou lepší výrobky s větším obsahem kakaa.

  • Anonym | 8. 2. 2006 21:02

    Akú čokoládu prosím používate?

  • Alena H. | 8. 2. 2006 10:17

    Dort je vysoký cca 8 cm a peče se zvolna - tj. do 170 °C. A je vynikající - děláme ho vždy ke slavnostním příležitostem.

  • Romana | 7. 2. 2006 22:50

    Nedokáži si představit, jak tento dort chutná, když tam není žádná mouka. Jak má být vysoký a cca na kolik stupňů se peče?

  • Jana z VM | 7. 2. 2006 07:53

    Před chvilkou jsem psala recept na čokoládovou polevu u receptu "Karamelové řezy II", tak se, Heleno, podívejte.

  • Monika | 7. 2. 2006 06:11

    Dělávám něco podobného - nejsou tam mandle, ale je tam 220 g čokolády, cukry 2 vanilkové a 2 skořicové. Tohle mi připadá zajímavé, brzy vyzkouším!

  • Jana Han | 7. 2. 2006 01:35

    Dort je skutecne vynikajici, vsem moc chutnal. Budu brzy peci znova.

  • Helena | 6. 2. 2006 18:33

    Pani Jano,mohla byste prozradit recept na tu polevu?Predpokladam,ze bude mekci konsistence a ta poleva co znam by se na nej as nehodila.Dlouho se na nej chystam,teoreticky to vypada moc dobre.

  • Jana z VM | 6. 2. 2006 13:46

    V sobotu jsem upekla, vychladlý potřela dobrou domáčí třešňovou marmeládou a čokoládovou polevou a v neděli bohatě nazdobila dvěma ušlehanýnmi šlehačkami s jedním ztužovačem. bylo to prostě excelentní !!!!!!!!!! Vynikající, vynikající, nemám jiných slov. Výborně vláčný, chuťově super !! Určitě vyzkoušejte, stojí to za to, ikdyž není zrovna nejlevnější !!

  • Helena | 21. 1. 2006 09:37

    To vypada velmi zajimave.Mam podobny recept,s mandlemi a orisky.Chut vyborna,ale nevydrzi vlacny,Urcite zkusim.Mohla bych vedet neco o historii tohoto receptu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Mleté mandle Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

20
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
11
Kuřecí závitky v bramborách s jablky
Kuřecí závitky v…
11
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
10
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Pravý dort Kuglerův
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact