• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pravé ruské kvašáky
Napište svůj komentář k receptu

Pravé ruské kvašáky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé ruské kvašáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3,80
      l voda
    • 1
      l ocet
    • 6
      g umělé sladidlo Spolarin nebo jiné
    • 1
      balíček deko svařit a nechat vychladnot
    • mrkev
    • petržel
    • cibule
    • kopr
    • křen

Postup přípravy receptu

1
Do 4 litrových lahví naskládáme okurky (nejlépe větších rozměrů) a proložíme je: mrkev a petržel nakrájená na kolečka, cibule, kopr, křen (pro milovníky ostřejší chuti přidat jednu až dvě feferonky). Zalejeme lákem a hrdlo zavážeme folií nebo celofánem.
2
Za měsíc je hotovo, vydrží až 1 rok.
3
Chuť Vás jistě překvapí!!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasické kvašáky

Klasické kvašáky

Kvašáky

Kvašáky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Moravák BigJim | 15. 7. 2011 17:02

    Pravda je ta, že je potřeba si neplést pojmy. Kvašáky nemají s octem nic společného. Dají se do nich dát různé ingredience, ale vše studené, čerstvé maximálně voda se solí je převařená a vychlazená. Rozhodně ne žádný ocet. Cůležité je aby byly okurky zcela potopeny a nikde nečouhaly nad hladinu. Co do nich dáte záleží na vaší chuti nebo zvyklostech. Běžně se dává vinný list, višňový list, někdo dává i list černého rybízu, dubu nebo křenu. Z dalších ingrediencí se dává samozřejmě sůl ( nejčastěji 4 dkg na litr vody, pak dále kopr, česnek, cibule přidá vá se i bobkový list(ten mám taky čerstvý), koriandr, hořčičné semeno, pepř nebo i feferony. Jsem příznivcem toho, někdy méně je více a já bych s tím kořením byl opatrný. Myslím, že krom soli bych dal višňový a vinný list, kousek křenového, kopr ( tady bych se toho nebál) a já mám rád česnek tak par kousků bych přidal a toť vše. Zaleju nálevem, zatěžkám (mám na to už léta dubové prkénko a zatížím taky léta používanou dlažební kostkou a nechám vykvasit. Na zimu by se daly uchovat, kamarád to dělá, ale většinou není co schovat. Takovej čerstvej teplej chleba s dobrým domácím sádlem a jak říkáme doma s kvašňákem .... No kdo si to může dovolit???

  • čestmír | 15. 7. 2011 08:53

    Tak nakladáme okurky od jakživa,nema to s kvašakama nic společneho.

  • Antonín Šebek | 19. 8. 2008 11:36

    Šedesát už mi bylo, v Rusku jsem byl mockrát, tak snad mohu i radit. K receptu samotnému nemám nic. souhlasím s Terezou i Janou: rozhodně to nejsou ruské kvašené okurky. Tečka. Ale ještě dodatek: Pro Rusy je jejich kvašená okurka (mně to moc nechutná) velký pojem, o kterém pějí básně a na který vzpomínají, pokud žijí v cizině. Znám Rusy, kteří jezdí do původní vlasti hlavně kvůli okurkám. Nostalgie z dětství. Tenhle recepte může být dobrý, ale ten název k tomu nesedí. Ahojky.

  • ladislava staffenová | 4. 8. 2008 14:44

    Souhlasím s vámi oběmi !!!!:-)))))

  • Tereza J. | 4. 8. 2008 07:40

    Takto sme zavárali uhorky doma do veľkých 5-litrových fliaš, previazali celofánom a odložili do špajze. Pravdaže vydržali rok, veď sú robené s nakladačom. Klasicky zavarené uhorky, kvašáky sú niečo iné.

  • Jana Remková | 3. 8. 2008 22:35

    Já si Laďko myslím,že tohle vůbec nejsou kvašáky,spíš nějaký druh okurek.Do kvašáků se nedává ani ocet,ani deko,jen voda,sůl,kopr,podle chuti česnek a kdo má rád,tak chili papričky.Dělám je už léta a kdo je okusil říkal,že tohle jsou opravdu kvašáky a ne naložené velké okurky,jaké prodávají v Polsku.

  • ladislava staffenová | 3. 8. 2008 20:45

    Tak to jsem fakt netušila, že dělám ruské kvašáky!!!!!:-)))Dávám tam vše jak uvádí Veronika - i ty feferonky, jen sladidlo - dávám na tento poměr surovin 3 P.L. Fan tekutého sladidla.místo Deka (ale není špatné!!!) je výborná i Pikanta, nebo teď v Albertu od firmy Labeta LAKO - spec.na zeleninu - nemá chybu!!!Teď jen trošku rýpnu: jak se vám podaří vědět, že za rok je to taky dobré ...víte,jak to myslím :-)))) jo a za 1 - tohle risknu,nemá chybu,:-)) a mámto už ve spíži.Rok to ale fakt nevydrží :-)))),strávníků je dost. Laďka

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Syrové Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule DeKo Kopr Křen Mrkev Ocet Petržel Umělé sladidlo Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

34
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Vánoční vanilkové rohlíčky
Vánoční vanilkové…
14
Vosí hnízda
Vosí hnízda
10
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Pravé ruské kvašáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact