• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Povidlový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Povidlový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidlový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      balíček sušené droždí (7 g) nebo kostka droždí
    • 200
      g cukr
    • 750
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hera
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • 440
      g švestková povidla
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 100
      g mandle
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Posýpka
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Cukr a vejce utřeme do pěny, přidáme nakrájenou změklou Heru a ušleháme do spojení. Do hmoty přesijeme mouku, přidáme kvasnice, přilijeme vlažné mléko a vymícháme nelepivé vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu vykynout na teplém místě.
2
Rozmícháme rozehřátá povidla s rumem, přidáme nadrobno usekané mandle, skořici a vanilínový cukr a promícháme.
3
Ingredience na posýpku zpracujeme do sypké konzistence. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vymažeme a vysypeme nízký plech na pečení a jednu polovinu těsta na něj roztáhneme po celé ploše na tenkou vrstvu se zvýšenými okraji. Potřeme polovinou povidel, posypeme polovinou posýpky a dáme péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Totéž provedeme i s druhou polovinou těsta, zbylými povidly a posýpkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-povidlový koláč

Tvarohovo-povidlový koláč

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…

Kokosový koláč

Kokosový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Němcová | 21. 4. 2008 18:26

    Tak tento recept opravdu nemá chybu. Dělala jsem z poloviční dávky, ale příště udělám z dávky celé. Jen se po něm zaprášilo. Super!!!

  • Iveta Janatová | 20. 2. 2008 12:58

    Je to opravdu recept na dvojitou dávku.

  • Věra z Dc | 19. 2. 2008 11:30

    dotaz ? Jestli dobře čtu, tak budu mít z tohoto množství dva plechy ??? Zajímá mě to, protože mám v lednici zašitý dva kelímky povidel a pořád koumám kam s nima ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Hnědý rum Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Skořice - mletá Sůl Sušené droždí Švestková povidla Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Pražský koláč

Pražský koláč

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

23
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
12
Yellow Apple
Yellow Apple
11
Pečené kuřecí se zeleninovou rýží
Pečené kuřecí se…
10
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
10
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

  • Recepty.cz
  • Povidlový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact