• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Povidlok
Napište svůj komentář k receptu

Povidlok

autor: martina604
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidlok
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • přísady 1
    • 135
      g moučkový cukr
    • 150
      g povidla
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      skořice
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      ks vejce
  • přísady 2
    • 230
      g hladká mouka
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady 1. smíchame a pak přidáme přísady 2., znovu pořádně promícháme. Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Nakonec polejeme čokoládou a posypeme kokosem.
2
Místo povidel mužete použít marmeládu.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka | 23. 5. 2013 13:40

    Dávám pouze polovinu mléka a místo sody prdopeč, krásně pak vyběhne a je moooooc dobrá! :-) Ideální, pokud Vám zbydou povidla, jen se po ní vždy zapráší! ;-)

  • Lela | 3. 11. 2012 09:40

    dala jsem jen 300ml mléka, a bohatě to stačí. Ale stejně mi taky buchta nevyběhla a je nízká. Tak nevím. Jedině, že klasický plech je na to moc velký. ale chuťově lahůdka.

  • Z-Zuzi | 13. 2. 2012 17:30

    Tak jsem dnes upekla. Myslela jsem,že proříznu a ještě namažu povidly,ale po vytažení z trouby mi buchta spadla. Neni tak vysoká,takže asi nepomažu :-( Jinak jsem dělala z uvedeného množství surovin a těsto bylo akorát.

  • Anna Doležalová | 11. 8. 2008 11:41

    Jak už jsem psala moc se mi nepovedl a ani nenadchl. Poslala jsem recept na také jednoduchý moučník a to "Moučník k MDD". Vyzkoušejte a porovnejte.

  • Věra Štroblová | 11. 8. 2008 09:01

    Výborný recept, jenom bych chtěla upozornit, že 1/2 litru mléka je strašně moc !!!!!! dala jsem 3 dcl a bylo to tak akorát. Dávejte postupně mléko a sami uvidíte kdy je tak akorát na nalití na plech.

  • Jana Pátková | 12. 4. 2008 17:45

    Včera upečeno, jen změna místo čokol.polevy, byl uvařený pudink s mandarinkovým kompotem a bylo to "ňuňo", i dnes ke snídani vynikající.Hodnotím 1.

  • Mirka | 12. 4. 2008 16:44

    Když chci dát místo sody prdopeč, stačí 1 lžička?

  • Naďa Lhotáková | 11. 4. 2008 08:07

    Včera jsem upekla,buchta krásně nadýchaná,mléka jsem taky dala méně.Výborný recept.Aspoň sdělám povidla ze švestek.Dávám 1

  • Anna Doležalová | 9. 4. 2008 13:54

    Mám odzkoušeno, moučník byl vysoký, ale u dna se mi zdrcl. Mého muže nenadchl, není krémičkový. Mám jeden recept také jenom na zamíchání. Musím jej po letech odzkoušet a dám jej na porovnání.

  • Andrea | 7. 4. 2008 17:48

    Tak nevím,kde se stala chyba......těsto bylo moc řídké a po upečení nízké....

  • Andrea | 7. 4. 2008 12:05

    Právě jsem dopekla.Těsto je hrozně nízké,snad to na chuti neubere....

  • Věra z Dc | 7. 4. 2008 10:05

    Kakrahoĺdko............ tak jak dopadl recept, když jsi si ho taky vytiskla ???? Já ho vyzkoušela a je ŇAM

  • Lenka walová | 7. 4. 2008 09:05

    Buchta je výborná, krásně nadýchaná, všichni se oblizují. Já jsem jen ubrala mléka, dala jsem 1/4 l a myslím, podle výsledku, že to stačí. Děkuji za recept. Tyto rychlovky jsou opravdu nejlepší.

  • Kuchařka on-line | 6. 4. 2008 20:09

    anonime - Přísady 2.: 230 g hladké mouky, tedy 230 g hladké mouky. Cukru 135 g.

  • Iva | 6. 4. 2008 19:21

    Fakt skvělý. Jen se po něm zaprášilo. Nečekala jsem to. Dávám 1.

  • Jana Remková | 5. 4. 2008 08:50

    Tak to je opravdu hodně rychlé a jednoduché a takovým receptům já dávám za 1,protože vím,že v jednoduchosti je síla.Děkuji za recept,podobný jsem dělala a byl opravdu výborný a pochválený.Jana

  • Kakraholdka | 4. 4. 2008 18:16

    Kakraholte jak to tak čtu, to musí být ale opravdu, (ale opravdu :-)) hodně rychlý recept, už si to tisknu.... :-))))

  • anonim | 4. 4. 2008 18:15

    ? 2.230g mouky ???? acukru tolik ????

  • Věra z Dc | 4. 4. 2008 14:04

    Kakraholte jak to tak čtu, to musí být ale opravdu, (ale opravdu :-)) hodně rychlý recept, už si to tisknu.... :-))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Kakao Mléko Moučkový cukr Povidla Rostlinný olej Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Smetanová cibulačka

Smetanová cibulačka

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

27
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
23
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou

Zajímavé články

Jak vylouskat vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak vylouskat vlašské ořechy? Zkuste triky, díky…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Tajný pohřeb Jorgy Kotrbové (†78): Přijela jen rodina! Rozptýlí ji na ranči…

Tajný pohřeb Jorgy Kotrbové (†78): Přijela jen rodina! Rozptýlí ji na ranči…

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Potěšení pekelníka Pelešníka
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potštýnská kedlubňačka
Potštýnská kedlubňačka
Poutine
Poutine
Povidlová kolečka
Povidlová kolečka
Povidlová skládaná jablka v ranečku
Povidlová skládaná jablka v ranečku
Povidlové / marmeládové placky z bramborového těsta
Povidlové / marmeládové placky z…
  • Recepty.cz
  • Povidlok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact