• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomazánka z uzené makrely
Napište svůj komentář k receptu

Pomazánka z uzené makrely

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 180
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomazánka z uzené makrely
Pomazánka z uzené makrely
Pomazánka z uzené makrely
Pomazánka z uzené makrely
Pomazánka z uzené makrely
Pomazánka z uzené makrely
Pomazánka z uzené makrely
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tato rychlá a snadná pomazánka je sázkou na jistotu. Doplněná čerstvými bylinkami, jemnou cibulkou a citronovou šťávou se stane vaší oblíbenou volbou pro zdravou svačinu, snídani nebo večeři.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule menší
    • 100
      g máslo změklé
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka sekaná
    • citronová šťáva
    • 2
      ks vařená vejce
    • 2
      lžíce hořčice
    • 250
      g uzená makrela

Postup přípravy receptu

1
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno.
2
Přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí a jemně posekanými vařenými vejci. Osolíme, opepříme a přidáme pár kapek citronové šťávy.
3
Pomazánku mažeme na opečený bílý chléb nebo veku a zdobíme plátky citronu.
4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ POMAZÁNKY Z UZENÉ MAKRELY: • Nedostatečné odstranění všech drobných kostí. Makrela jich má opravdu hodně, a pokud zůstanou v pomazánce, kazí zážitek z jídla. Stejně tak je důležité dokonale odstranit kůži. • Použití másla přímo z lednice, které je tvrdé. Takové máslo se nedokáže pořádně vyšlehat s ostatními ingrediencemi. Pomazánka pak bude hrudkovitá a nebude mít krémovou, nadýchanou texturu.
5
TIPY PRO DOKONYLÝ VÝSLEDEK: • Nezapomeňte na čerstvě mletý pepř – dodá šmrnc. Nejdůležitější je ale citronová šťáva. Dodá pomazánce svěžest, lehkost a zabrání, aby byla mdlá. Začněte s 1 lžičkou a postupně přidávejte, dokud nedosáhnete vyvážené chuti. • Hotovou pomazánku dejte alespoň na 30 minut do lednice. Během této doby se chutě krásně propojí a máslo znovu ztuhne, takže pomazánka bude mít lepší konzistenci a lépe se bude roztírat. Před podáváním ji můžete znovu krátce promíchat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Jednoduchá pomazánka z uzené makrely

Jednoduchá pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaromír | 16. 5. 2014 21:16

    Opravdu vynikající pomazánka, jen jsem trochu ubral másla a přidal lžíci majonézy. Vřele doporučuji.

  • sarka rudlova | 28. 5. 2013 20:44

    Moc dobrá pomazánka, taky jsem dělala v mixéru a dala jen 1 vejce, ale klidně dám příště víc, aspoň bude víc pomazánky :-) S čerstvým domácím chlebem byla vynikající!

  • ahas-ver | 31. 1. 2013 11:57

    Z mnoha dostupných receptů na pomazánku z uzenáče jsem vybral právě tento, petrželku jsem neměl, vejce jsem dal jen jedno a hořčice 1 polévkovou lžíci. Do pomazánky jsem ještě rozmixoval asi 9 ks kaparů. Pepř jsem zcela vynechal, Citornovou šťávu jsem také vynechal. Pomazánka je vynikající a delikátní. Mixer mi bez potíží rozsekal i dlouhé tenké kosti, které jsem přehlédl při obírání masa.

  • lucka | 25. 2. 2012 23:45

    je fakt skvela a hlavne jednoducha :-)) :-|

  • Věrka | 6. 2. 2012 10:00

    Pomazánka bude určitě vynikající, hned ji jdu zkusit udělat... :-P

  • recepty73
    recepty73 | 26. 2. 2011 18:39

    ...výborná.Vejce jsem dal jen jedno.Petrželku jsem nedával,stejně jsem se nedočetl... ;-) :-D .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Chuťovky Pomazánky Rybí Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Hořčice Máslo Pepř mletý Petrželka Sůl Uzená makrela Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
12
Srbské rizoto
Srbské rizoto
12
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Pomazánka z tuňáka
Pomazánka z tuňáka
Pomazánka z tvarůžků
Pomazánka z tvarůžků
Pomazánka z tvrdého salámu
Pomazánka z tvrdého salámu
Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku
Pomazánka z uzené makrely a pečeného…
Pomazánka z uzeného masa
Pomazánka z uzeného masa
Pomazánka z uzeného pstruha
Pomazánka z uzeného pstruha
  • Recepty.cz
  • Pomazánka z uzené makrely
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact