• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Polský bigos
Napište svůj komentář k receptu

Polský bigos

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polský bigos
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg maso vepřové nebo hovězí - libové
    • 200
      g špek
    • 2
      ks klobása
    • 400
      g hlávkové zelí
    • 100
      g kysané zelí
    • 40
      g sušené houby
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule velká
    • 0,50
      l vepřový vývar nebo masox + voda
    • 5
      lžíce červené víno
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka cukr nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby namočíme aspoň na 30 minut do vody. Maso nakrájíme na kousky (jako na guláš), špek na kostičlky a klobásy na kolečka. Hlávkové zelí nakrájíme na proužky, kysané zelí propláchneme vodou a překrájíme. Rozehřejeme sádlo a rozškvaříme na něm špek. Přidáme maso a klobásy a opečeme. K masu přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme vymačkané a překrájené houby a oba druhy zelí. Zalijeme vývarem, osolíme, ochutíme kmínem, pepřem a špetkou cukru. Promícháme a přilejeme víno. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 30 minut.
2
Na talíři porce zdobíme lahůdkovou cibulkou a podáváme s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Bigos

Bigos

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Polka | 20. 10. 2013 21:47

    Změňte název receptu . Jídlo to může býti dobré, ale polský bigos to rozhodně není. Spíš něco jako zelný guláš po česku ;-)

  • Petr Bradáč | 22. 2. 2008 20:34

    Ja si to daval v USA v polske restauraci Monika s bramborovou kasi.Vyborne. Ted to tak delam doma cele rodine a nemuzou si vynachvalit.

  • HANKA | 31. 1. 2008 10:19

    Vařila jsem tento bigos včera večer,jen z vepř.masa a je výborný.Dnes uleželý bude ještě určitě lepší.Jinak jsem se držela receptu + feferonka.Díky-řadím do výborných receptů a je to za 1.

  • Radka Radečka | 11. 1. 2008 14:06

    Polský bigos se opravdu gotuje 2 dny. Protože se začíná ráno masem hovězím, slaninou, cibulí a houbami. Nechá se vychladnout a večer se přidá vepřové a zelí. Zase se nechá vychladnout. Druhý den ráno se přidává uzené, klobása, a po dovaření smetana. Vše s malými obměnami podle krajového nebo rodinného zvyku.

  • Helena K. | 9. 1. 2008 19:02

    Tak ho holt "gotujte" 2 dny!Já ho dělám takto.

  • Petr | 9. 1. 2008 16:57

    Mně poláci vysvětlovali, že bygos se "gotuje" 2 dny než je hotový tak nevím

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Cukr Hlávkové zelí Klobása Kmín Kysané zelí Maso Pepř mletý Sádlo Špek Sůl Sušené houby Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Míša řezy
Míša řezy
25
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
24
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
22
Panenka v pepřové omáčce
Panenka v pepřové omáčce

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Polský bigos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact