• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pohankové Amasaké s mákem
Napište svůj komentář k receptu

Pohankové Amasaké s mákem

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohankové Amasaké s mákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek pohanka
    • 2
      hrnek voda
    • sůl
    • mák mletý na posypání
    • hnědý cukr (nemusí být - podle sladkosti amasaké)
    • 3
      lžíce pšenice (zrno v suchém stavu)
    • máslo na polití

Postup přípravy receptu

1
Amasaké: přes noc či déle namočíme pšenici. Druhý den uvaříme pohanku (10 minut vařit se špetkou soli, 1/2 hodiny nechat dojít pod utěrkou). Necháme zchladnout na cca 50 °C, mezitím rozmixujeme namočenou pšenici s trochou vody na hustou pastu. Vmícháme do pohanky, můžeme přidat i sušené švestky. Necháme 5-6 hodin pod peřinou zfermentovat.
2
Poté servírujeme posypané mletým mákem a posypané lupínky másla. Kdo rád hodně sladké dosladí přírodním cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amasaké s pudinkem a ovocem

Amasaké s pudinkem a ovocem

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kaca | 12. 3. 2014 17:38

    to mi hlava nebere :D takže když je Amasaké příliš husté, rozmixováním ZŘÍDNE, anebo když je příliš ŘÍDKÉ, rozmixováním zhoustne?

  • Tereza T
    Tereza T | 5. 4. 2011 12:54

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 5. 4. 2011 10:21

    Prosím o přeřazení do Zdravě i chutně Obiloviny, pohanka je obilovina.

  • Martin Sedláček | 21. 6. 2009 15:40

    Zapoměl jsme dodat že jsem samozřejmě do amasaké na ten dort přidal celozrnnou mouku v mém případě žitnou. Placku rozpůlil a pomazal rozvařenými třešněmi a poté celý dort potřel směsí jogurtu s kokosem a troškou skořice. Výborné. Můj první dort v životě :)

  • Martin Sedláček | 21. 6. 2009 14:55

    Tak jsem také vyzkoušel amasaké. Nejprve jáhlové a dnes pohankové. Nemaje doma pšenici použil jsme celozrnnou mouku a u pohankového místo pohanky kroupy lámanku. A vysledek byl naprosto fantastický. Výborná věc obzvláště to pohankové ze zbytku jsem do jáhlového zamíchal světsky a do pohankového oříšky a slunečnice a udělal z toho dort. Naprosto vynikající. Velmi děkuji autorovi za recept na amasaké.

  • MartinV | 18. 8. 2007 17:27

    Petro, na druhu pšenice nezáleží. Špalda je výborná, rychle změkne a dobře se mixuje (nebo mele). A pokud by nebylo zrní, jde to i z celozrnné mouky (nemám však odzkoušeno, vždy klíčím).

  • petra petra | 16. 7. 2007 13:54

    Mám dotaz. Já se v tom zrní zas až tak nevyznám. Je jedno, jaký druh pšenice použiju? Já jsem sehnala jenom špaldu...

  • MartinV | 2. 6. 2007 19:05

    Myslím že by to šlo i z krupice, proč ne. Pokud chcete opravdu hladkou kaši, není problém částečně vychladlé Amasaké rozmixovat výkonným tyčovým mixérem. Doporučuji to i v případě, že Amasamé je příliš husté, rozmixováním zhoustne.

  • HankaS | 21. 5. 2007 09:13

    Dobrý den všem nadšencům a příznivcům Amasaké :o) Zkusila jsem rýžové - no, opakování dělá mistra, snad se mi příště povede lépe :o) Mám dotaz na Martina ohledně tohoto receptu, snad mě nebudete považovat za blázna. Mohla bych použít pohankovou krupici místo klasické pohanky, aby to ve finále byla opravdu kašička ?

  • Eva | 15. 3. 2007 10:43

    Zkoušela jsem se sušeným ovocem, sypané mákem - výborné.

  • Hedvika | 29. 1. 2007 22:15

    Děkuji MartineV,že jste mi objasnil,co je AMASAKÉ.Hm,hm..zase jsem chytřejší.Možná to zkusím.

  • MartinV | 29. 1. 2007 20:50

    Ještě 1x: Vyzkoušejte jakékoliv Amasaké, ušetříte cukr i své zdraví, čas (příprava je rychlá a zvládne ji každý, i lenoch, ba i já) a naše děti se po něm můžou utlouct => právě ve sněhu chladím 5-ti litrový hrnec :-))

  • MartinV | 29. 1. 2007 18:35

    Omlouvám se pokud jsem vnesl zmatek ...Zde jde o pohankové amasaké, i když jáhlové by určitě šlo také.Hedviko, AMASAKÉ je přírodní sladká obilná kaše, sladkosti se dosahuje pouze přirozenou fermentací. Katalyzátorem fermentace je právě kaše z pšenice, používá se i kaše z celozrnné mouky.O Amasaké je podrobnější článek (Článek o Amasaké od MUDr. Strnadelové ) v rubrice Kulinářské triky (http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JMRRNNLNL3)

  • Hedvika | 27. 1. 2007 22:42

    Šárko,pan Martin má v tom zrní už zmatek.Druhý den se vaří asi pohanka(pod utěrkou).:-)))Ale já hlavně stále nevím co je to AMASAKÉ? Co to znamená? Možná jsem to přehlédla.

  • Šárka Golíková | 27. 1. 2007 16:26

    V receptu je pohanka v textu se vaří jáhla? Tak co vlastně?

  • wlastislawa | 26. 1. 2007 23:31

    Vaříme asi pohanku a ne jáhly :-) Už jsem s úspěchem vyzkoušela rýžové amasaké, tohle při nejbližší příležitosti zkusím taky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Obiloviny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Mák mletý Máslo Pohanka Pšenice Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

19
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
12
Vepřové s kedlubnou a česnekovými výhonky
Vepřové s kedlubnou a…
11
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
10
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

Nemocná Tomešová pobavila fanoušky: Kouzlo líčení v praxi!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Pohankové Amasaké s mákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact