• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Podzimní polévka s houbami
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní polévka s houbami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní polévka s houbami
Podzimní polévka s houbami
Podzimní polévka s houbami
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 200
      g květák - růžičky
    • 100
      g mrkev - hrubě
    • 100
      g celer - hrubě nastrouhaný
    • 50
      g petržel - hrubě nastrouhaná
    • 100
      g kapusta pokrájená na nudličky
    • 3
      stroužek česnek nastrouhaný 2 -
    • 150
      g čerstvé houby - očištěné, pokrájené
    • 40
      g máslo
    • 2
      lžíce olej
    • 40
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce celerová nať nebo petrželka posekaná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      l zeleninový vývar nebo vývar z bujonu, cca 1,5 -

Postup přípravy receptu

1
V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přisypeme zeleninu a restujeme. Když nám začne zelenina restováním vonět, přidáme houby a restujeme dál za občasného promíchání.
2
Až houby restováním zmenší svůj objem, vše zasypeme moukou, krátce osmažíme a zalijeme vývarem (množství dle hustoty). Vše dobře promícháme, přivedeme k varu a vaříme doměkka.
3
Před dovařením přidáme nasekanou celerovou nať nebo petrželku, dle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme ještě česnek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podzimní pórková polévka s houbami

Podzimní pórková polévka s houbami

Podzimní salát s fazolkami

Podzimní salát s fazolkami

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Tischer | 26. 4. 2017 12:23

    Díky za recept, fakt dobrá polévka, dávám do oblíbených, budu dělat znova!

  • Hanka | 4. 2. 2017 19:51

    Bezva polévka. Já dávala krémové žampiony, ale se sušenýma taky příště zkusim.

  • cipisek | 12. 3. 2016 13:34

    byla senzacni a houby jsme dali taky suchy

  • Veronika Zahajská | 28. 10. 2015 18:45

    Výborná polévka. houby jsem dávala usušené bo u nás nerostou.

  • Dáša | 12. 8. 2014 15:01

    Polévka přítelovi nesmírně chutnala. Skoro jsem se bála, že na mě ani nezbyde =-O Moc děkuji za recept, brzo mu jí budu muset zase uvařit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Září Říjen Listopad Oběd Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Celerová nať Čerstvé houby Česnek Hladká mouka Kapusta Květák Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Petržel Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Lepenice

Lepenice

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

17
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
13
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
11
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…
Podzimní pórková polévka s houbami
Podzimní pórková polévka s houbami
Podzimní salát Coleslaw
Podzimní salát Coleslaw
Podzimní salát s fazolkami
Podzimní salát s fazolkami
  • Recepty.cz
  • Podzimní polévka s houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact