• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 64
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • sůl - na špičku nože
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      kostka droždí - větší polovina
    • 1
      lžička prášek do pečiva - vrchovatá
    • 2
      ks žloutek
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 100
      ml olej
    • 300
      ml mléko
  • Drobenka
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 140
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g máslo změklé
  • Náplň
    • 1
      kg jablka nebo hrušky - oloupaná, bez jadérek
    • 2
      hrst rozinky
    • hnědý rum
    • 2
      hrst vlašské ořechy - nasekané
    • 2
      hrst kokos
    • skořice - mletá
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • 5
      lžíce olej na vymazání plechu 4 -

Postup přípravy receptu

1
Těsto: do mísy si dáme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, rum, moučkový cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme asi 100 ml mléka, trochu promícháme a necháme vzejít kvásek. Pak do mouky nasypeme citronovou kůru, sůl, prášek do pečiva, vanilkový cukr a do kvásku olej a zbylé mléko. Vše řádně promícháme, čím déle tím lépe, protože mícháním naženeme do těsta vzduch.
2
Těsto přendáme na plech s olejem, ruce si namočíme do oleje a rovnoměrně ho rozprostřeme po dně. Těsto je řidší než klasické kynuté, ale pokud máme mastné ruce, jde to dobře.
3
Jablka nebo hrušky pokrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Na těsto nasypeme na kostičky pokrájená jablka nebo hrušky, posypeme skořicí dle chuti, přidáme rozinky předem namočené v rumu (není nutné), nasekané ořechy nebo kokos. Celý koláč pak posypeme drobenkou a BEZ kynutí dáme péct do předehřáté trouby (180°C) dozlatova.
4
Po upečení necháme zchladnout, nakrájíme a podáváme.
5
Drobenka: všechny ingredience společně v míse promícháme a mezi prsty užmouláme drobenku.
6
Těsto před posypáním jablky nebo hruškami můžeme potřít povidly nebo slazeným tvarohem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…

Podzimní hruškový koláč

Podzimní hruškový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#337153) | 30. 1. 2023 15:07

    nejlepší koláč, dělám velmi často:)

  • Tůmová | 9. 1. 2017 10:17

    Skvělý recept. Děkuji

  • indianek | 30. 5. 2016 01:39

    Opravdu ten nejlepsi ovocny kolac. Delam z podobneho receptu, lite kynute testo, ke konci testo chvilku promicham elektrickyma metlama a po vyliti testa na pekac ho necham chvili vykynout.

  • indianek | 30. 5. 2016 01:39

    Opravdu ten nejlepsi ovocny kolac. Delam z podobneho receptu, lite kynute testo, ke konci testo chvilku promicham elektrickyma metlama a po vyliti testa na pekac ho necham chvili vykynout.

  • Leanne | 17. 12. 2015 17:36

    Vynikající koláč, děkuji za super recept.

  • Kamča | 16. 9. 2015 13:02

    J e v ý b o r n ý :-*

  • Jesterka09 | 16. 5. 2015 11:24

    Jedna z největších dobrot co jsem jedla.. Buchta je vláčná a velice chutná. Všem moc DOPORUČUJI!!

  • sajik31 | 28. 12. 2014 01:48

    Recept ,,BÁJEČNÝ " prostě BOMBA. Autorce děkuji.

  • sajik31 | 28. 12. 2014 01:48

    Recept ,,BÁJEČNÝ " prostě BOMBA. Autorce děkuji.

  • sajik31 | 28. 12. 2014 01:48

    Recept ,,BÁJEČNÝ " prostě BOMBA. Autorce děkuji.

  • sajik31 | 28. 12. 2014 01:45

    Tento recept jsem dělala prvně, musím poděkovat aotorce. Je ,, BOŽSKÝ" a to už peču a vařím s láskou spoustu let. :-)

  • Saruska | 28. 12. 2014 01:39

    Tento koláč jsem dělala prvně, jelikož mi zbylo dost hrušek ( bohužel jsem si myslela, že je mohu skladovat jako jablka - přes zimu ). Koaláč je ,, BOMBA ", lepší jsem nejedla a to jsem výborná kuchařka a ráda peču již vařím, dosta dlouho. ( kolik, radši uvádět nebudu :-) . Recept řadím mezi mé oblíbené a autorce moooc děkuji. 8-)

  • Denisa | 28. 4. 2014 17:24

    Skvělý koláč, doporučuji.

  • Tomanová | 14. 2. 2014 07:39

    Vynikající koláč, z těsta jsem měla trochu strach, ale je to v pořádku a bez chyby. Děkuji <:-)

  • lenkara | 7. 11. 2013 13:44

    Je opravdu vyborny. Upekla jsem presne tak, jak je zde popsano.

  • Alena | 24. 10. 2013 07:07

    Vybírám koláč na víkend, ale tenhle koláč musím nejdřív pochválit. Žádná velká práce s kynutým těstem a přece to byl koláč jako lusk, výborný i druhý den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Droždí Hnědý rum Jablka Kokos Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá Sůl Vanilkový cukr Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Kubánský dort

Kubánský dort

Košovská specialita

Košovská specialita

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

20
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
18
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Vánoční vanilkové rohlíčky
Vánoční vanilkové…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

Vdovec po Zagorové Margita: Dodnes čichá její vůni! Rok a půl nedokázal uložit urnu

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Podzimní houbovka s dýní
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…
Podzimní polévka s houbami
Podzimní polévka s houbami
Podzimní pórková polévka s houbami
Podzimní pórková polévka s houbami
Podzimní salát Coleslaw
Podzimní salát Coleslaw
  • Recepty.cz
  • Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact