• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní hruškový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • TĚSTO:
    • 200
      g hladká mouka
    • sůl na špičku nože
    • 100
      g máslo nebo Hera
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce moučkový cukr vrchovatá
    • 3
      ks hrušky případně jablka, cca 2 -
    • 1
      ks skořicový cukr
    • 3
      lžíce citronová šťáva cca
  • TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** mouku promícháme s cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu půl hodiny odpočinout. Pak ho vyválíme nebo vmačkáme do kulaté formy (26 cm), kterou jsme si vymazali a vysypali moukou, kraje těsta vytáhneme i do boků.
2
**Náplň:** žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme tvaroh, vymícháme dohladka a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků, který z lehka vmícháme do tvarohového krému. Náplň pak rovnoměrně rozetřeme na syrový korpus.
3
**Dohotovení:** hrušky(jablka) oloupeme, odstraníme jádřince a vějířovitě nakrojíme půlky nebo čtvrtky hrušek(dle velikosti), které pokapeme citronovou šťávou. Vějířky naskládáme na tvarohovou směs a každý posypeme částí skořicového cukru. Takto připravený koláč dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova, během pečení se nafoukne a při chladnutí se zase trochu sníží. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
4
Do těsta i do tvarohové směsi můžeme přidat trochu nastrouhané citronové kůry.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Podzimní salát s fazolkami

Podzimní salát s fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 8. 10. 2016 15:11

    Je to dobrota :-* opravdu skvělý koláč.

  • Milada | 3. 10. 2015 20:20

    Děkuji za recept, koláč je senzační a nijak zvlášť složitý. Můžu jen doporučit.

  • Věra Smrčková | 11. 10. 2013 09:25

    Když je někde psáno na střední teplotu peču většinou na stoosmdesát, pak teplotu buď snížím nebo zvýším podle toho co peču.

  • Le | 22. 2. 2013 16:38

    Prosím, kolik je střední teplota?

  • Plánková | 6. 10. 2012 17:47

    Přidávám se s pochvalou a děkuji za skvělý recept!

  • Dangi | 19. 8. 2012 13:21

    výborný :-)

  • Ivánková | 23. 5. 2012 11:19

    Je výborný, zbylo ho jentaktak k dnešní odpolední kávičce <3 .

  • Veve-rka | 8. 3. 2012 15:59

    Je vláčný, nerozpadá se, krásně voní a chutná výborně. nejspíš dlouho nevydrží :)

  • Hana Najmanová | 16. 2. 2012 12:05

    Výborný a není tolik sladký což nám vyhovuje :-[

  • Bendová | 15. 2. 2012 12:22

    Doporučuji, je výborný!

  • Kinařová Anna | 4. 12. 2011 09:44

    Také musím koláč moc pochválit a když už můj muž bere další kousek z talíře a není to zrovna řízek,je to až neuvěřitelné.

  • Beranová | 27. 11. 2011 17:48

    Fantazie :-* ! Pekla jsem koláč pro návštěvu, pekla jsem z jablek, na koláč se mi vešlo osm půlek a tak jsme každý měl kousek s celou půlkou. Pro děti to byla docela velká porce, ale stejně nezbylo nic.

  • meduňka | 25. 10. 2011 16:17

    výborný koláč :) a také vypadá pěkně :)

  • Jitka | 30. 9. 2011 13:06

    Pekla jsem ho navečer a hned jsme i ochutnávali, je výborný. Dneska je těsto už navlhlé, to chutná manželovi víc, já mám zase radši čerstvé a křupavé. Brzy zopakuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Hladká mouka Hrušky Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Skořicový cukr Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Scones

Scones

Domácí nugát

Domácí nugát

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

58
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Kotlety plněné kysaným zelím
Kotlety plněné kysaným…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Podvodnice
Podvodnice
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…
Podzimní polévka s houbami
Podzimní polévka s houbami
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact