• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Plzeňská růže na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Plzeňská růže na bramborách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plzeňská růže na bramborách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek vepřová kýta
    • 80
      g uzený bůček
    • 0,50
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      ks cibule
    • 100
      g pórek
    • 70
      g mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks klobása šunková obyčejná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička hořčice
    • 80
      g tvrdý sýr nastrouhaný na posypání
    • brambory na 4 porce

Postup přípravy receptu

1
Uzený bůček nakrájíme na kostky a trochu opečeme, pokud je libovější, přidáme olej.
2
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenší kolečka, nebo půlkolečka a vše společně chvíli restujeme, pak přidáme vajíčko, sůl, špetku pepře a necháme srazit, odstavíme.
3
Maso naklepeme a snažíme se, ať vznikne z masa větší kruh, osolíme, opepříme, střed potřeme hořčicí.
4
Doprostřed dáme kopeček náplně. Klobásy na obou koncích 3 hlubšími řezy nařízneme tak, jako jsme zvyklí v létě naříznout na opékání na ohni.
5
Takže, máme je na obou koncích nařízlé, tak klobásu rozdělíme na dvě půlky, řezem postavíme na náplň a maso stáhneme ke klobásce do ranečku tak, aby vyčnívala ven ta nakrojená část. Zhruba polovina klobásky má čouhat ven.
6
Na dno namočeného římského hrnce vložíme brambory, nakrájené na větší kostky a osolené.
7
V bramborách uděláme jamky a vložíme měšce, kolem nich posypeme brambory tvrdým strouhaným sýrem, ale nemusíme.
8
Hrnec vložíme do studené trouby a celková doba přípravy je zhruba 100 minut.
9
Ke konci přípravy víko odkryjeme.
10
Pečením nám měšce "rozkvetou", klobása se rozevře jako u opékání na ohni.
11
Dáváme pozor, ty konečky se rády připalují.
12
Na náplň půjde místo mrkve a pórku použít směs mražené zeleniny. Kdo ji nemusí, tak udělá jinou náplň, např. ze žampiónů nebo nadrobno nakrájených jater, vše spojeno vajíčkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebová růže s bylinkovým máslem

Chlebová růže s bylinkovým máslem

Pudinkové růže s marmeládou

Pudinkové růže s marmeládou

Kuřecí stehna na bramborách

Kuřecí stehna na bramborách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Prašivková | 4. 5. 2007 10:23

    Zkoušela jsem to o víkendu a všem to moc chutnalo.Hlavně je to vše v jednom hrnci, což jsem ocenila při venkovním stolování.

  • Maruš | 22. 1. 2007 09:37

    Paní Halušková,jsem ráda že Vám chutnalo.Recept jsem kdysi vyčetla v nějakém časopise,dělala jsem v pekáčku,ale v římském hrnci se nemusí tak hlídat a je to jedním vrzem i s přílohou.Tak jsem ho tady vložila,když máme samostatnou kategorii a jednička potěší nejen ve škole :-))

  • Blažena Halušková | 19. 1. 2007 18:24

    Nedalo se nic dělat, musela jsem dát jedničku! A chce to po odkrytí opravdu hlídat ty konečky klobásek. Doporučuji alobalovou "čepičku". Dík za receptík.

  • Blažena Halušková | 18. 1. 2007 17:19

    Tak název zaujal už jenom tím, že obsahuje "plzeňský" a že se to patlá všechno dohromady v římském hrnci, to je druhé plus. Takže je to v troubě (trochu jsem improvizovala), tak dám vědět, jak to dopadlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Grilování & BBQ
Maso Uzené Grilování Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hořčice Klobása Mrkev Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Uzený bůček Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

20
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
18
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
13
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i kupované dobroty pod stromeček
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i…
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
AHA.cz Zemanová zpět v Praze: Z letiště rovnou do nemocnice

Zemanová zpět v Praze: Z letiště rovnou do nemocnice

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Ženy.cz Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Blesk.cz Smrt Hezuckého (†55) zasáhla fanoušky: Pietní místo před Evropou 2 stále roste!

Smrt Hezuckého (†55) zasáhla fanoušky: Pietní místo před Evropou 2 stále roste!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

  • Recepty.cz
  • Plzeňská růže na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact