• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek s ricottou a ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Plněný lilek s ricottou a ořechy

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný lilek s ricottou a ořechy
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks lilek
    • 100
      g ricotta
    • 30
      g vlašské ořechy
    • 1
      ks vejce
    • strouhaný parmazán zhruba 3 lzice
    • česnek
    • bobkový list
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme, podélně rozřežeme na půl a vydlabeme dužinu. Uvnitř jej posolíme a necháme vypotit. Dužinu nakrájíme na jemno, v pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme bobkový list, oloupaný česnek v celku, chvíli smažíme. Přidáme lilkovou dužinu, trošku vody a necháme podusit. V misce smícháme ricottu, vejce, parmazan a ořechy, které jsme umleli na hrubo. Přidáme vychladlou dužinu (odstraníme česnek a bobkový list), osolíme, promícháme. Směsí naplníme půlky lilku, vložíme do pekáčku s trochou vody, pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do trouby na 200 °C po dobu 25 - 30 minut. Můžeme podávat jako předkrm, jako hlavní chod s bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.
2
Uvedené množství je pro 2 osoby, pokud budeme dělat porce 4 (2 lilky...), do směsi stačí stále jen 1 vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s brokolicí, ricottou a ořechy podle Barilly

Těstoviny s brokolicí, ricottou a…

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Agentka!!! | 10. 3. 2015 14:32

    teda to vypadá jak psí sračka...

  • zigzig | 14. 10. 2013 19:26

    Za 1 !!!

  • pippiva
    pippiva | 8. 5. 2013 22:36

    Dekuji, moc me tesi, ze Vam chutna. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 5. 5. 2013 19:56

    Naprosto výborné!!!! Když jsem viděla autora receptu, hned jsem vařila v dvojnásobném množství a dobře jsem udělala! :) Recepty paní pippivy jsou prostě geniální!

  • Partricie | 16. 12. 2011 07:32

    Pro mě nezvyklá kombinace, zato výborná večeře, děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Lilek Olivový olej Ricotta Strouhaný parmazán Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Nedělní štola

Nedělní štola

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

26
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
9
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Plněný chleba II.
Plněný chleba II.
Plněný květák mletým masem
Plněný květák mletým masem
Plněný lilek (melanzane ripiene)
Plněný lilek (melanzane ripiene)
Plněný mořský vlk
Plněný mořský vlk
Plněný perník od babičky
Plněný perník od babičky
Plněný rohlíkový dezert
Plněný rohlíkový dezert
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek s ricottou a ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact