• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Plněné zelí
Napište svůj komentář k receptu

Plněné zelí

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg mleté maso
    • 200
      g rýže
    • 500
      g kysané zelí
    • 12
      ks zelné listy z hlávkového zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce sádlo nebo olej (sádlo je lepší)

Postup přípravy receptu

1
Rýži podusíme do poloměkka a necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme.
2
Zelné listy krátce (asi 3 min.) povaříme ve vodě, vyjmeme je, necháme dobře okapat a vychladnout. Rozložíme je na desku a rozdělíme na ně maso. Každý list zabalíme do balíčku.
3
V hrnci rozpustíme sádlo, rozložíme kysané zelí, osolíme a okořeníme, přidáme bobkový list a poskládáme plněné zelné listy. Podlejeme trochou vody a přikryté pomalu dusíme asi 45 minut.
4
Pokud je třeba, podléváme horkou vodou, při dokončení jí nemá být moc.
5
Podáváme s knedlíky nebo brambory, ale chutná i s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelí s ananasem jako příloha

Zelí s ananasem jako příloha

Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Pečené červené zelí s řepou a pórkem

Pečené červené zelí s řepou a pórkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katarina Reeves | 24. 3. 2015 03:14

    Tak takovou mñamku jsem nečekala. Opravdu dobre, kysele zeli dava jidlu vyváženou chut. Podle komentare pani Klary jsem data trochu smetany na talir, což jidlu velice komplimentuje.

  • Klára K. | 7. 4. 2011 19:37

    Ja do tohoto jedla dávam jednu tretinu údeného mäsa , z celkovej hmoty ml. mäsa, cibuľu, málo červenej mletej papriky a cesnak. Pre nás, trochu údeného a cesnak sú veľmi žiadané do tohoto jedľa. Na tanieri si každý dá podľa chuti sladkú, alebo kyslú smotanu.

  • recepty73
    recepty73 | 7. 4. 2011 17:42

    ...do směsi dávám ještě osmaženou cibuli dozlatova a je to výborné :-P :-)) !!!

  • Jaroslava Oumarová | 31. 1. 2006 13:47

    Já tyto závitky zaliju šlehačkou rozmíchanou s kečupem, na pekáč už nedávám tuk a peču. Je to vynikající, a i verze paní Terezy bude moc dobrá :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Kysané zelí Mleté maso Pepř mletý Rýže Sádlo Sůl Vejce Zelné listy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

25
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
20
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Mandlové vanilkové rohlíčky
Mandlové vanilkové…
13
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Plněné těstovinové mušle
Plněné těstovinové mušle
Plněné vepřové plátky
Plněné vepřové plátky
Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím
Plněné zapečené brambory s uzeným a…
Plněné žampiony - rychlá mňamka
Plněné žampiony - rychlá mňamka
Plněné žampiony II.
Plněné žampiony II.
Plněné žampiony mletou směsí
Plněné žampiony mletou směsí
  • Recepty.cz
  • Plněné zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact