• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pizza záviny
Napište svůj komentář k receptu

Pizza záviny

autor: tedrezka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pizza záviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1
      hrst cukr
    • 1
      hrst sůl
    • 50
      g droždí
    • 550
      ml voda
    • kvásek
    • 1
      rajský protlak
    • bazalka
    • oregáno
    • pepř mletý
    • majoránka
    • česnek
    • 1
      ks cibule
    • šunka
    • klobása
    • sýr

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s cukrem a solí, droždí necháme nakvasit v teplém, pocukrovaném mléce a nalijeme do mouky. Pak přidáme vodu, těsto dobře prohněteme a necháme na teplém místě vykynout. Nakynuté těsto rozdělíme na 4 díly, rozválíme na obdélník cca 30x20 cm a plníme.
2
Náplň: rajský protlak smícháme s cibulí, česnekem, oreganem, majoránkou, bazalkou (kdo co má rád, lze nahradit provensálským kořením) a potřeme na rozválený díl. Dále plnit dle chuti klobáska, salám, šunka, sýr ap. Potom zabalíme jako závin, ohneme konce, aby náplň nevytekla. Pečeme na cca 200 °C, 30 minut.
3
Lze plnit i nugetou a banánem, ale slaná varianta u nás frčí víc.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Záviny

Záviny

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Terezie Bartusková | 17. 10. 2006 13:02

    tenhle recept jsem měla z americké nebo anglické kuchařky, už ani nevím... tam to fakt tak bylo:). nenabírám to jako plnou hrst, spíš kopeček do dlaně. však vyzkoušejte míň a můžete příště přidat:). bohužel gramáž opravdu nezjistím.

  • Simča Sládková | 8. 10. 2006 15:02

    Jirko - jsem taky Češka a také nabírám lžičkou - takže v národnosti to nebude :-). Ale vzhledem k tomu, že jde o slané jídlo a ten cukr je tam jen na vzejítí kvásku, tak bych to (pokud paní Terézie - autorka dovolí) doopravdy na "hrst" neviděla. Jsem normoš velká ženská a moje hrst pobere cca 30g soli (či cukru krupice) . A co teprve, pokud by bylo vaření koníčkem pro nějakého chlapa s rukama jako lopaty :o))).Já bych to - po svých "vařících zkušenostech" - viděla tak na větší špetku (babička říkala, že malá špetka je mezi plec a ukazovák, velká mezi palec, ukazovák a prostředník).

  • Terezie Bartusková | 8. 10. 2006 08:52

    hrst opravdu nabírám jen tak rukou:). není to moc, je to na kilo mouky

  • Gábina Houšková | 31. 8. 2006 08:22

    není té soli příliš?

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 07:30

    Nie je tam tej soli priveľa ?

  • jirka | 30. 8. 2006 22:29

    to je odmerka,hrst,hadam naberam lyzicou...ach vy češi

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Cukr Droždí Hladká mouka Klobása Kvásek Majoránka Oregáno Pepř mletý Rajský protlak Sůl Šunka Sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

50
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
36
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

Pizzař Braňo v Naked Attraction: Mezi penisy mu schovali vagínu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Pizza záviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact