• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřová pečínka
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní vepřová pečínka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodná vepřová pečínka pro všechny milovníky masa. Pečená s fenyklem, muškátovým oříškem, cibulí a bobkovým listem je prostě báječná. Dejte si k ní brambory nebo třeba pečivo a uvidíte, jak si pochutnáte.

Suroviny

8 porce
    • sůl na dochucení
    • olivový olej
    • pepř mletý na dochucení
    • bobkový list několik, nejlépe čerstvý
    • 2
      kg vepřová pečeně
    • muškátový oříšek strouhaný
    • 250
      ml jablečný ocet kvalitní
    • 2
      ks červená cibule oloupaná a nakrájená nahrubo
    • 2
      lžička fenyklová semínka

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 240 °C.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a mělo křupavou kůžičku

2
Kůžičku na mase nakrojte šikmými řezy. Zakápněte olejem, potřete solí, pepřem, fenyklem a muškátovým oříškem. Maso vložte do poměrně těsného pekáčku nejprve kůží dolů, přidejte trochu olivového oleje a opékejte několik minut. Přidejte cibuli a bobkový list, zakapejte octem a snižte teplotu na 200 °C. Pečte něco přes hodinu, maso potírejte vypečenou šťávou a asi v polovině pečení obraťte kůží nahoru, aby se hezky vypekla. Pokud je málo šťávy, přilévejte trochu vody. Upečené maso vyjměte a nechte chvíli odpočívat. Ze šťávy odstraňte případný přebytečný tuk a koření a šťávu svařte asi s hrnkem vody, odškrabujte přípečky. Maso krájejte na co nejtenčí plátky.

RADA: Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená cibule Fenyklová semínka Jablečný ocet Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Sůl Vepřová pečeně

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Salámová Pizza z listového těsta

Salámová Pizza z listového těsta

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

41
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
37
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
12
Babiččino kuře na šunce
Babiččino kuře na šunce

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Čunderlíková alias Ina z Nemocnice: Drama kolem rozvodu s Bobkem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Rudá královna Geislerová opět zazářila! Kdo další zaujal povedeným modelem?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Belohorcová o smrti Slováků na Tenerife: Je to o lidské hlouposti!

Belohorcová o smrti Slováků na Tenerife: Je to o lidské hlouposti!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Pikantní telecí řízek
Pikantní telecí řízek
Pikantní toasty
Pikantní toasty
Pikantní vepřová játra
Pikantní vepřová játra
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou
Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní vepřové se smaženou rýží
  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřová pečínka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact