• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní medové plátky na pánev nebo gril

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice nebo plec, karé, případně kuřecí nebo krůtí medailonky
    • olej na smažení nebo špek na potření grilu
    • sůl
  • Marináda
    • 2
      lžíce med
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžička česnek sušený
    • 1
      lžička chilli dle požadované ostrosti, cca rovná
    • pepř mletý půl rovné lžičky
    • muškátový oříšek zhruba na špičku lžičky
    • sůl - pozor na slanost sojovky!

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nařízneme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a naklepeme. Pokud si netroufneme odhadnout slanost marinády, můžeme plátky už i mírně osolit a poté dát do marinády jen sójovou omáčku.
2
Marinádu si umícháme v míse z uvedených ingrediencí a poté do ní vložíme připravené maso, které v míse s marinádou dobře promícháme (nejlépe čistou rukou) a dáme odležet alespoň na dvě hodiny, ale nejlépe přes noc, do chladna, kdy mísu vyndáme hodinu před tepelnou úpravou z lednice.

RADA: Marinády na gril s ostrosladkou chutí: Recept na krkovičku i kuře

3
Smažíme nebo grilujeme v rozpálené nepřilnavé pánvi s trochou oleje nebo na rozpáleném grilu, kde jsme rošt či mřížku potřeli před grilováním špekem.
4
Podáváme s grilovanou zeleninou, bramborem, zeleninovými saláty, chlebem...

RADA: Jak připravit grilovanou zeleninu, aby chutnala božsky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní plátky

Pikantní plátky

Pikantní pivní žebírka

Pikantní pivní žebírka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek sušený Chilli Med Muškátový oříšek Olej Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vepřová krkovice

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované kuře

Grilované kuře

Podvodnice

Podvodnice

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Azu po česku

Azu po česku

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

19
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
14
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami
13
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Pikantní marináda na maso
Pikantní marináda na maso
Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA
Pikantní masová směs na topinky -…
Pikantní masové nudličky
Pikantní masové nudličky
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní nakládaný hermelín II.
  • Recepty.cz
  • Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact