• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pikantní buřtguláš
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní buřtguláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní buřtguláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 3
      ks brambory středně velké
    • 3
      ks oloupané buřty bez slupek
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžička pepř mletý černý
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1,50
      lžička chilli
    • 2
      lžíce šlehačka sladká ve spreji
    • 2
      ks cibule velké
    • 1,50
      l voda
    • tmavá jíška
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
1) Rozehřejeme olej v hrnci
2
2) Vložíme najemno nasekanou cibuli
3
3) Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné nahradit kostičky dietního salámu)
4
4) Po částečném orestování buřtů zalejeme malým rajským protlakem a promícháme, dáme na sporo
5
5) Přidáme mletou, sladkou červenou papriku, zamícháme a ihned přilejeme trochu vody asi 1 dcl, aby nám paprika nezhořkla
6
6) Dáme lžičku soli a přidáme pepř a chilli koření
7
7) Přidáme asi 1 l vody (podle toho, kolik chceme omáčky, může být i více), prolisujeme paličky česneku a důkladně zamícháme
8
8) Vložíme syrové brambory a to najemno nakrájené na kostičky a po chvilce vaření ochutíme, zda není potřeba přisolit
9
9) Až budou brambory hotové, přisypeme majoránku, zamícháme
10
10) dle libosti zahustíme tmavou jíškou (nepoužívat mouku s vodou, to je velký kulinářský prohřešek u všech gulášů)
11
Připravil Michal Krpejš, dobrou chuť všem..
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Bramborovo-dýňový buřtguláš

Bramborovo-dýňový buřtguláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 2. 8. 2015 13:20

    výborné rychlé, šlehačku radši nee

  • Sheckley | 19. 6. 2014 12:05

    Taky jsem na to koukal, podle mě se dá ke konci..

  • Misha | 27. 3. 2013 21:06

    Teď jsem zmatená co s tou šlehačkou? Má se tam opravdu dávat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Buřtguláš Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chilli Cibule Majoránka Mletá sladká paprika Mletý kmín Oloupané buřty Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Šlehačka Sůl Tmavá jíška Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

29
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Pikantní buřtguláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact