• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pikantní bramborový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní bramborový guláš

autor: karo.lina
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní bramborový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 750
      g brambory
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks párek nebo klobáska
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks feferonka
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      lžička pálivá paprika mletá
    • sůl
    • pepř celý
    • 1
      lžička majoránka
    • 2
      lžička instantní jíška

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme na kolečka nakrájený párek (klobásu) a na malé kostičky pokrájené brambory.
2
Vše orestujeme a podlijeme vodou (asi tak 400-500 ml) nebo hovězím vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a necháme asi 10 minut vařit, než budou brambory měkké.
3
Ke konci vaření přidáme pokrájené feferonky, prolisovaný česnek a protlak. Přidáme jíšku, necháme asi 1 minutu zhoustnout a stáhneme z plotny.
4
Guláš můžeme zdobit nasekanou petrželkou nebo cibulovou natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový guláš

Bramborový guláš

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš se smetanou

Bramborový guláš se smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ylesev | 12. 1. 2017 09:02

    Do bramborového guláše nikdy okurek, ani jako příloha. Ovšem nemám výhrady k sterilované červené paprice, nakrájené na proužky, a je možno přidat i trošku hrášku.Je to hezké na barvu i chuť.

  • Tonda | 19. 11. 2016 16:00

    Mám otázku? Vedeme trochu legrační polemiku o to, jestli se k bramborovému guláši dává sterilovaný okurek, jako třeba k čočce nebo hrachové kaši? Co si o tom myslíte?

  • sally | 26. 5. 2016 14:48

    vidím jen brambory s párkem tohle není guláš pardon..... ale to je můj názor je to jako bych na talíř kousky kližky a k tomu pět knedlíků chlapovi at si vytře dno talíře pokud najde štávu....... :'(

  • karel | 19. 9. 2014 09:11

    Takle je to správně, na co řídkej guláš.

  • Dawson | 11. 7. 2014 08:09

    Tvl, takhle suchý guláš jsem už dlouho neviděl. :'( :'( O:-) O:-)

  • karo.lina | 26. 6. 2014 10:05

    Množství vývaru/vody jsem uvedla orientační, má to být guláš - né polívka :-* , a myslím že není problém trochu vody přilít dle potřeby :-)

  • Kamil Rýpar | 24. 6. 2014 20:05

    :-! Jako voda se vypařila???? Co to je???? :-!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bramborový Brambory
Pokrmy Z brambor Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Feferonka Instantní jíška Majoránka Máslo Mletá sladká paprika Pálivá paprika Párek Pepř celý Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Směs na špagety

Směs na špagety

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

33
Kachní prsa s jablkovým sosem
Kachní prsa s jablkovým…
22
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

Hvězda Žhavého místa Connellyová: 55 a stále krásná!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Pikant salát
Pikant salát
Pikantnější kuřecí tortilla
Pikantnější kuřecí tortilla
Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Pikantní bůčkové nudličky
Pikantní bůčkové nudličky
Pikantní burger
Pikantní burger
Pikantní cottage salát
Pikantní cottage salát
  • Recepty.cz
  • Pikantní bramborový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact